Ερντογάν ελληνοτουρκικά: «Όσοι χτυπούν την πατρίδα μας, θα τους κοπούν τα χέρια»

0
41

Όσο πολώνεται το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και με τα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα τόσο στην οικονομία όσο και στην εξωτερική πολιτική της Άγκυρας, τόσο πυκνώνουν τα τελεσίγραφα και τα μεγάλα λόγια από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε εμμέσως πλην σαφώς νέες απειλές στην ελληνική πλευρά μετά και το αίτημα της Αθήνας να διακοπεί η τελωνειακή ένωση της Ευρώπης με την Τουρκία, αλλά και να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το newsbomb.gr, συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε: «Επιφυλάσσουμε εφιάλτες για όσους δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους να μας αποκλείσουν στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που θα προστατεύσουμε με τη ζωή μας όταν κριθεί απαραίτητο».

«Δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, επικρίνοντας όσους επιχειρούν να απομονώσουν την Τουρκία και εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς ενόχληση για τα ζητήματα της τελωνειακής ένωσης, για την οποία η Ελλάδα αιτήθηκε διακοπή.

Τι είπε για τις εκλογές στα κατεχόμενα

Παράλληλα, ο Ερντογάν εξέφρασε τη στήριξή του στον Ερσίν Τατάρ, για την εκλογή του στα κατεχόμενα. «Εύχομαι καλή επιτυχία στην προεδρία του Ερσίν Τατάρ. Η Τουρκία με όλες τις δυνάμεις της και όλες τις εγκαταστάσεις θα παραμείνει, όπως μέχρι σήμερα, κοντά στους Τουρκοκύπριους», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης και στον εντοπισμό φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. «Κάθε κυβικό μέτρο φυσικού αερίου που ανακαλύπτεται στη Μαύρη Θάλασσα θα χρησιμοποιηθεί για την ευημερία, την ειρήνη, την ασφάλεια και το μέλλον αυτής της χώρας και του έθνους» ανέφερε. «Δεν σταματάμε να στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι «η Τουρκία είναι παρούσα από τα Βαλκάνια έως τον Καύκασο κι από την Αφρική έως την Ασία».

«Όσοι χτυπούν την πατρίδα μας, τη σημαία μας, τις αξίες μας, θα τους κοπούν τα χέρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπέρ του διαλόγου εκφράστηκε ο Ακάρ αλλά «δεν θα υποκύψουμε σε τετελεσμένα»

Την άποψη πως η τουρκική πλευρά επιδιώκει τον διάλογο με την Ελλάδα για την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος παράλληλα ανέφερε πως τα προβλήματα δεν θα λυθούν με τετελεσμένα, εκφοβισμό και πίεση.

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου, των πολιτικών λύσεων, των συνομιλιών και των συναντήσεων. Να γίνουν οι διερευνητικές συνομιλίες, να γίνουν οι συνομιλίες στο ΝΑΤΟ και επίσης να γίνει και η τέταρτη συνάντηση, που ξεκινήσαμε για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, δύο συναντήσεις εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα.

Ας μιλήσουμε, ας λύσουμε τα προβλήματα μιλώντας. Από την άλλη πλευρά, όλοι θα πρέπει να έχουν αντιληφθεί και κατανοήσει ότι δεν θα υποκύψουμε μπροστά σε τετελεσμένα, εξαναγκασμούς ή πιέσεις», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με διοικητές από τη Λιβύη, το Αφγανιστάν και τα Κατεχόμενα σχετικά με τις κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες το τελευταίο διάστημα.«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διάγουν μια πολυάσχολη περίοδο. Εκπληρώσατε τα καθήκοντα που σας ανατέθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr