Ερντογάν για Αγιά Σοφιά: «Γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του έθνους μας»

0
53

Ο Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου τόνισε πως “το εκ νέου άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς για λατρεία αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα ότι η χώρα μας ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Εχθρικές επιθέσεις και πολίτικες κρίσεις δεν μπορούν να καταστρέψουν την πατρίδα μας. Με το άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης του έθνους μας”. Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα έκανε έκκληση στους νέους με αφορμή το άνοιγμα της Αγιάς Σοφιάς να συμμετέχουν στην πρωινή προσευχή.

Οι προηγούμενες προκλιτικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου

Ο Τούρκος πρόεδρος παρευρέθηκε σε εκδήλωση για το άνοιγμα ενός νέο κτιρίου γραφείων της ΜΙΤ (της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών) στην Κωνσταντινούπολη και προχώρησε σε νέες δηλώσεις όπου δεν έκρυψε την ενόχληση του για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση για τη Μεγάλη Εκκλησία. Μιλώντας λοιπόν, σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου, στην εκδήλωση, ο «Σουλτάνος» αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στο θέμα της Αγιά Σοφιάς, λέγοντας ότι κάποιες χώρες φαίνεται να μην… γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι σε τουρκικό έδαφος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανήκει στους μουσουλμάνους.

Με αυτόν τον τρόπο απαντά σε όσους αντιδρούν για την Αγιά Σοφιά

Φαίνεται μάλιστα, πως οι εν λόγω δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται ως απάντηση στις αντιδράσεις διεθνώς μετά τη μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά, με τον Τούρκο πρόεδρο να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Στο άνοιγμα της Αγιά Σοφιάς, μετά τη μετατροπή της σε τζαμί, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, παρατηρήσαμε ότι κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι σε τουρκικό έδαφος. Ενώ έχουν περάσει αιώνες μετά την κατάκτησή της, βλέπουμε ότι ακόμη δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των μουσουλμάνων».

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την Κωνσταντινούπολη μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο. Μία από τις προϋποθέσεις για τη ζωή σε μια τόσο σημαντική τοποθεσία είναι ο εντοπισμός και η αποτροπή των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων άλλων κρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων κατά της χώρας μας. Η παροχή ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Με αυτό το κέντρο (της MIT), έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο μετά τα κεντρικά γραφεία στην Άγκυρα. Η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη θα αναλάβουν το βάρος μας σε αυτή τη διαδικασία σε μεγάλο βαθμό και θα μας επιτρέψουν να παρακολουθήσουμε όλες τις δραστηριότητες με πολύ πιο γρήγορο τρόπο», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr