Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς – Δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας

0
66

Ερντογάν: Για μία ακόμα φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδος

Για μία ακόμα φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδος. Ο Τούρκος Πρόεδρος, με τον εμπρηστικό του τρόπο που χρησιμοποιεί τελευταίο χρονικό διάστημα, επιτίθεται κατά της χώρας μας, λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει για το 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη» είχε πει, ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος ενώ τώρα, στις νέες δηλώσεις του, προσπαθεί να υποβαθμίσει την Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς, ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά. Για αυτό το λόγο, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας» δήλωσε ειδικότερα ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του.

«Πηγή μεγάλης ανησυχίας», χαρακτήρισε, νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδας, καλώντας την Τουρκία να απέχει από επιθετική ρητορική και να σέβεται την κυριαρχία και την ακεραιότητα των κρατών-μελών της ΕΕ.

Κληθείς να σχολιάσει στη σημερινή ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο, τις πρόσφατες απειλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κατά της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο απάντησε τα εξής:

«Οι δηλώσεις αυτές είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας. Αναμένουμε από την Τουρκία να απέχει από κλιμακούμενη ρητορική και να δεσμευτεί σε σχέσεις καλής γειτονίας και όχι το αντίθετο. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Ελλάδα, τα όποια ανοιχτά ζητήματα αναμένουμε να αντιμετωπίζονται με ειρηνικό τρόπο, μέσω του διαλόγου καλή τη πίστη, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και σύμφωνα με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας. Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και η κυριαρχία και η ακεραιότητα ενός κράτους-μέλους της ΕΕ πρέπει να γίνονται σεβαστές».

«Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο» γράφει η Bild

«Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Bild επικαλούμενη τις απειλές του Τούρκου προέδρου ότι μπορεί ξαφνικά να έρθει το βράδυ στη χώρα μας!.

«Με τις αιχμηρές αυτές δηλώσεις, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε το Σαββατοκύριακο τη γείτονά του στην Ε.Ε, Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στη Σαμψούντα στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ερντογάν εξέφρασε το θυμό του για τους ελληνικούς στρατιωτικούς ελιγμούς την περασμένη εβδομάδα. Τα ελληνικά στρατεύματα αεράμυνας στο ανατολικό Αιγαίο στόχευσαν τουρκικά μαχητικά.

Η Ελλάδα -όπως και η Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ- θα πρέπει να «κοιτάξει την ιστορία» και να μην προχωρήσει περαιτέρω, διαφορετικά θα πληρώσει «υψηλό τίμημα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr