Ερντογάν: Στην αντεπίθεση με εργαλείο τα ελληνοτουρκικά

0
58

Αφού ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι δεν έκανε τίποτα για τα ελληνοτουρκικά και το καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αλλά λέει «αρλούμπες», όπως είπε χαρακτηριστικά, η απάντηση ήρθε από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ό,τι και να κάνουμε με την Ελλάδα μας κατηγορούν. Και όταν υπάρχει ένταση, και όταν προσπαθούμε για εξομάλυνση» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επαναλαμβάνοντας τις πάγιες τουρκικές θέσεις για αμφισβήτηση του εναέριου χώρου της Ελλάδας, το «αποστρατιωτικοποιημένο» των νησιών και όλα τα θέματα που θέτει η Τουρκία στο Αιγαίο. Στην ατζέντα του Ερντογάν και του Τσαβούσογλου βρίσκονται και τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που ξεκίνησαν, με πρώτο το εξώφυλλο του βρετανικού περιοδικού Εconomist.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι βάλλεται από τον ξένο Τύπο που θέλει να ευνοήσει τον εκλεκτό του, Κιλιτσντάρογλου. Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Δύση ότι επιχειρεί να ανατρέψει τον Ερντογάν.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης και η Δύση

Τα πρωτοσέλιδα αυτά φαίνεται πως ανοίγουν έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να ευνοήσει τον Ταγίπ Ερντογάν, που τώρα έχει την ευκαιρία να κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κινείται προς το συμφέρον των ξένων δυνάμεων και ιδιαίτερα της Δύσης.

«Δεν τους ενδιαφέρει το συμφέρον του τουρκικού λαού αλλά ό,τι τους υπαγορεύει η Δύση» λέει τώρα ο Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι μόνο αυτός, το κόμμα του και ο εταίρος του Μπαχτσελί αγωνίζονται για το συμφέρον της χώρας.

Όσο για δανεισμό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη δυνατότητα εξόδου από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τουρκική οικονομία ο Ταγίπ Ερντογάν λέει ξεκάθαρα ότι αυτό το κεφάλαιο έκλεισε. Τονίζει μάλιστα ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί και πάλι να σύρει την Τουρκία σε αυτόν τον δρόμο.

Η τελευταία εβδομάδα φαίνεται πάντως ότι θα είναι κρίσιμη καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα αμφίρροπο αποτέλεσμα. Δεν αποκλείεται η μάχη να κριθεί στις λεπτομέρειες, σε περίπτωση που κάποιος από τους δύο κόψει οριακά το νήμα ακόμη και στον πρώτο γύρο.

Πηγή: Pagenews.gr