Ερντογάν: Στο Αιγαίο τους σκοτώνουν ακόμη και σκόπιμα

0
73

Σε ρητορικό τέμπο ανάλογο με εκείνο της παραληρηματικής ομιλίας στον ΟΗΕ επιδόθηκε πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ρητορικό τέμπο ανάλογο με εκείνο της παραληρηματικής ομιλίας στον ΟΗΕ επιδόθηκε πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος στο Αιγαίο και, άρα, στην Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους Έλληνες ότι υποβάλλουμε σε βασανιστήρια και ξυλοδαρμούς μετανάστες και ότι, αφού τους υποχρεώνουμε να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, τούς σκοτώνουμε, όπως δήλωσε επί λέξει: «Στο Αιγαίο Πέλαγος, τους σκοτώνουν ακόμη και σκόπιμα βυθίζοντας τα σκάφη τους, τους ξυλοκοπούν, τους ληστεύουν, τους εξευτελίζουν και τους αναγκάζουν να βγουν από τα σύνορά τους.

Σήμερα, ορισμένες χώρες, με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο της Ευρώπης ή τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών έχουν μετασχηματιστεί σε καταφύγια προδοτών που διαφεύγουν από την τουρκική δικαιοσύνη. Δεν γίνεται καμία ενέργεια, κανένα ξεκάθαρο βήμα για να λογοδοτήσουν οι τρομοκράτες στη δικαιοσύνη».

Η ανθρωπιστική παρέμβαση της Τουρκίας στο Αιγαίο έχει ως ευεργετικό αποτέλεσμα τη διάσωση 20.000 μεταναστών την προηγούμενη χρονιά. «Χάρη στις επιχειρήσεις μας στο Αιγαίο Πέλαγος, ο αριθμός των μεταναστών που διασώθηκαν από το χείλος του θανάτου φτάνει τους 20.000 και αυτό, μόνο για πέρυσι».

Αντιθέτως, «από την άλλη πλευρά, οι χώρες που αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα, στο Αιγαίο, τους σκοτώνουν ακόμη και σκόπιμα, βυθίζοντας τα σκάφη τους, τους ξυλοκοπούν, τους ληστεύουν, τους εξευτελίζουν και τους αναγκάζουν να βγουν από τα σύνορά τους, δυστυχώς, οι χώρες αυτές βρίσκονται όμως σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Παρ’ όλες τις εικόνες, τους μάρτυρες, τις ειδήσεις και τις καταγγελίες, δυστυχώς δεν γίνεται κανένα βήμα προς αυτούς που ασκούν αυτή την καταπίεση».

Η επιστροφή σε ρητορική επιπέδου ομιλίας Ερντογάν στον ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι αδήριτη. Και τότε, ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει την Ελλάδα για κακομεταχείριση των μεταναστών και των προσφύγων στο Αιγαίο: «Παρατηρούμε πως αυξάνονται οι ελληνικές θηριωδίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. (…) Έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη και ο ΟΗΕ να σταματήσουν αυτές τις βιαιότητες που αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr