Ερντογάν: Ξεκινάμε ξανά γεωτρήσεις – Δεν υπάρχει συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου

0
51

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας βρέθηκε στην Αγία Σοφία για την προσευχή της Παρασκευής και δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα,: «Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσουμε τις γεωτρήσεις. Τώρα τις ξεκινούμε και πάλι. Ενημερώσαμε σχετικά την Μέρκελ».

Ανέφερε ακόμη ότι η Άνγκελα Μέρκελ του είχε ζητήσει για 3 με 4 εβδομάδες να «παγώσουν» τις έρευνες, και όπως αποκάλυψε, «εγώ της είπα ότι δεν τους εμπιστεύομαι (σ.σ. εννοώντας την Ελλάδα) αλλά αν το ζητάς εσύ θα το κάνω».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του πρακτορείου ειδήσεων Anadolou

«Διατηρούμε αποφασιστικά τη συμφωνία μας με τη Λιβύη, θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες που είχαμε ξεκινήσει στη θάλασσα. Ειδικά στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες, δεν χρειάζεται καν να διαπραγματευτούμε με εκείνους που αψηφούν δικαιώματα ή νόμους», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Να θυμίσουμε ότι η Τουρκία υποδέχτηκε με έκδοση NAVTEX την ανακοίνωση της υπογραφής συμφωνίας ανάμεσα σε Κάιρο και Αθήνα. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «η συμφωνία είναι για εμάς ανύπαρκτη. Θα το αποδείξουμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Βρίσκεται εντός της υφαλοκρηπίδας μας. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα μέσα στην περιοχή αυτή» και προσθέτει πως «δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο. Για την Τουρκία είναι ανύπαρκτη η δήθεν συμφωνία καθορισμού περιοχών θαλάσσιας ευθύνης που ανακοινώθηκε πως υπεγράφη σήμερα. Αυτή η άποψη μας να γίνει γνωστή και στο μέτωπο και στο τραπέζι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr