ΕΡΤ κορωνοϊός: Αρνητικοί στον ιό 105 εργαζόμενοι του Ραδιομεγάρου

0
50

Όπως ανακοίνωσε η ΕΡΤ το τριήμερο 15 – 17 Ιουλίου, 105 εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης υποβλήθηκαν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Τα μοριακά τεστ έκαναν εργαζόμενοι και από τις πέντε Γενικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ, χωρίς να παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα του κορωνοϊού, καθώς μοναδικό κριτήριο για την επιλογή των υπαλλήλων – δημοσιογράφων, τεχνικών, εικονοληπτών, καθαριστριών κ.ά.- ήταν οι ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας τους, όπως για παράδειγμα οι κλειστοί χώροι των studio και των μοντάζ, καθώς και οι αίθουσες εργασίας.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι “με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ ανάλογοι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στο εξής τακτικά στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ – και εννοείται σε εθελούσια βάση – στο πλαίσιο της προληπτικής τακτικής που ακολουθεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι μολονότι στην ΕΡΤ – απ’ όλα τα ΜΜΕ – εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, η δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν η μόνη που κατόρθωσε στη διάρκεια του lock down να έχει συνεχή ροή ενημέρωσης, καθώς στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αλλά και στα άλλα κτήρια όπου στεγάζεται η ΕΡΤ, από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του ο νέος ιός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και κυρίως την προστασία της υγείας των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”.

11 νέα κρούσματα σήμερα στη χώρα – 5 τα εισαγόμενα

Μόλις 11 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Δευτέρα. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε  πως από τα 11 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4012, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

Αναλυτικότερα:

  • δυο (2)κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου

Από τα 4012 κρούσματα τα 1112 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2051 (51.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (16.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 195 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr