Εθελοντική αιμοδοσία στη Θεσσαλονίκη: Στις 3 και 4 Ιουνίου στο δημαρχείο της πόλης

0
47

Η προσφορά αίματος σώζει ζωές. Για το λόγο αυτό η Δημοτική Τράπεζα Αίματος αύριο Τετάρτη 3 και στις 4 Ιουνίου, έχει διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης από τις 09:00 έως τις 13:00. Έτσι, η Δημοτική Τράπεζα Αίματος καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν αίμα-δώρο ζωής στους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη. «Το καλοκαίρι πλησιάζει, οι ανάγκες για αίμα μεγαλώνουν, να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνεύσει», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2313317233-8244.

Παράλληλα αναμένεται να πραγματοποιηθεί άλλη μια δράση εθελοντικής Αιμοδοσίας,  στα Χανιά σύμφωνα με τον neakriti.gr  και συγκεκριμένα στο Πάρκο Αγίων Αποστόλων (Δυτικό Πάρκινγκ) από 09:00 έως 14:00, με σκοπό την αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας:

«Την Τετάρτη και την Πέμπτη 3 και 4 Ιουνίου από τις 09:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, στο Πάρκο Αγίων Αποστόλων (Δυτικό Πάρκινγκ), εθελοντική αιμοδοσία για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα Χανιά παίρνουν τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας στα Χανιά υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την Αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».

H αυξημένη ανάγκη για αίμα, η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σ’ αυτόν τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Προτεραιότητα όλων είναι η εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, παρακαλούμε να καλέσουν στο 2821341790 (καθημερινά 11:00-14:00) ή να στείλουν email στο [email protected], για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών. Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία θα βρίσκεται στο Πάρκο Αγίων Αποστόλων (Δυτικό Πάρκινγκ). Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, στo χώρο θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ. Η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας θα συνεχιστεί στην Κρήτη, με επόμενο προορισμό το Ρέθυμνο (5 Ιουνίου 2020)».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr