Έθιμο: Γιατί φιλιόμαστε όταν αλλάζει ο χρόνος;

0
29

Έθιμο: Το φιλί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έχει γίνει απαραίτητο στις Ηνωμένες Πολιτείες ή για όσους ακολουθούν την αμερικανική κουλτούρα.

Για όσους ακολουθούν το Έθιμο του φιλιού της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ίσως να έχετε απορία από πότε και που μας έρχεται αυτή η  ρομαντική κίνηση. Είτε μοιράζεστε τη στιγμή με τον σύντροφό σας είτε με έναν φίλο, είτε με κανέναν λόγω της πανδημίας αυτή η χειρονομία είναι μια πράξη που δείχνεις την αγάπη σου αλλά και την ευχή σου  για «καλή τύχη στην νέα χρονιά», σύμφωνα με τον Alexis McCrossen, καθηγητή ιστορίας στο Southern Methodist University.

Έθιμο

«Ο κόσμος με την ηλεκτροδότηση αρχίζει να γιορτάζει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς»

«Στα τέλη του 19ου αιώνα, οι πόλεις άρχισαν να φωτίζονται τη νύχτα»,αποκάλυψε  ο McCrossen στο USA TODAY. «Ο κόσμος με την ηλεκτροδότηση αρχίζει να γιορτάζει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εκείνη την εποχή, καθώς μπορούσε να βολτάρει το βράδυ και να συγκεντρώνεται σε πλατείες».

Στα τέλη του 1800, η ​​Πρωτοχρονιά γιορταζόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι να γίνει διαθέσιμη η ηλεκτρική ενέργεια σε επιλεγμένες χώρες. Ο McCrossen ενημερώνει ότι οι Γερμανοί υποδέχονταν το νέο έτος ανάβοντας μια φωτιά στις 31 Δεκεμβρίου, η οποία άναβε «όταν ξεκινούσε ο κόσμος να δίνει χειραψίες και φιλιά». «Όταν πολλοί Γερμανοί μετανάστευσαν κατά τη διάρκεια του 1800, έφεραν το φιλί μαζί τους, το οποίο μέχρι το 1900 έγινε ένας πανεθνικός τρόπος εορτασμού που έχει παραμείνει μέχρι σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Έθιμο

Το φιλί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έχει γίνει απαραίτητο στις Ηνωμένες Πολιτείες

Όπως όλες οι παραδόσεις, μπορεί να αλλάξει ελαφρώς με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα, το φιλί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έχει γίνει απαραίτητο στις Ηνωμένες Πολιτείες ή για όσους ακολουθούν την αμερικανική κουλτούρα. Ο θεραπευτής σχέσεων και προπονητής, Jaime Bronstein, λέει ότι «το φιλί συμπίπτει με την εποχή του cuffing, μια εποχή του χρόνου που οι άνθρωποι που συνήθως δεν θέλουν να έχουν σοβαρές σχέσεις αρχίζουν να αναζητούν μια εγγύτητα. Η «εποχή» αυτή συνήθως διαρκεί από το φθινόπωρο έως τις αρχές της άνοιξης».

Ο Bronstein σημειώνει ότι αυτή η παράδοση συνεχίζεται λόγω του γεγονότος ότι ορισμένοι «άνθρωποι δεν θέλουν να είναι μόνοι στις χριστουγεννιάτικες διακοπές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr