Έθνος της Κυριακής: Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο της εφημερίδας

0
36

Την προηγούμενη Κυριακή το Έθνος είπε αντίο στους αναγνώστες του. Η ιστορική εφημερίδα είχε σταματήσει να κυκλοφορεί σε καθημερινή βάση, αλλά η έκδοση της Κυριακής εκδίδονταν κανονικά. Αυτό άλλαξε μετά από απόφαση της εταιρίας που επηρεάστηκε από την κρίση που περνάει ο έντυπος Τύπος όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον το ιστορικό όνομα υπάρχει μόνο στην ιστοσελίδα ethnos.gr που εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.

Για το γεγονός αναφέρθηκε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι η το κλείσιμο μιας εφημερίδας όπως το Έθνος φανερώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει αναγκαία και δραστικά μέτρα για τη σωτηρία του Τύπου, προς όφελος των εκατοντάδων εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Βαθαίνει η κρίση στον Τύπο. Άλλο ένα ιστορικό ενημερωτικό έντυπο, το «Έθνος της Κυριακής», «εξαφανίζεται» από τα περίπτερα με απόφαση της εργοδοσίας. Η ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρίας επικαλείται «… μονοπωλιακή κατάσταση στον χώρο της διανομής του Τύπου και ο έλεγχός της από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, που σταθερά αναπτύσσουν καθεστωτικές πρακτικές…» για να δικαιολογήσει την απόφασή της να αναστείλει την κυκλοφορία της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» και να οδηγήσει στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι της αποχώρησής τους και ζητεί να διασφαλιστεί στην πρόταση εξόδου της εταιρίας η ασφάλιση ενός έτους στον ΕΔΟΕΑΠ, η απορρόφηση μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων στα Μέσα του ομίλου που παραμένουν σε λειτουργία ή θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους άμεσα όπως ανακοίνωσε η εταιρία. Παράλληλα, διεκδικούμε όσοι παραμείνουν να μην έχουν μισθολογικές απώλειες.

Είναι προφανές ότι η κρίση στον έντυπο Τύπο βαθαίνει και δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει επιτέλους στα μέτρα ενίσχυσης των εντύπων, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και προς όφελος των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων και όχι χρεοκοπημένων ιδιοκτητών. Η ΕΣΗΕΑ έχει καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις και έχει λάβει υποσχέσεις, ακόμη και στην τελευταία συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό. Τίποτα ωστόσο δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, σε απόλυτη αναντιστοιχία με την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο. Η υγιής λειτουργία των ΜΜΕ και η ανεξάρτητη Ενημέρωση αποτελούν πυλώνα της Δημοκρατίας. Ο ελληνικός Τύπος δεν αντέχει άλλα λουκέτα σε ΜΜΕ.»

Η νέα ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE μας πάει πιο μακριά με «super» προστασία & «super»επιδόσεις

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr