Έτσι μπορείς να κάνεις τον ανεμιστήρα να λειτουργεί σαν air condition

0
47

Πολλές φορές δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Ειδικά τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει όλοι αναζητούν μια ανάσα δροσιάς μέσα στο σπίτι τους ή ακόμη και στο γραφείο τους, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει air condition. Γιατί το air condition είναι αυτή τη στιγμή η λύση για τον καύσωνα, εφόσον δεν είμαστε σε κάποια παραλία ή σε ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί, αλλά είναι και μια ακριβή λύση για όσους δεν έχουν το βαλάντιο εκείνο που θα τους επιτρέψει την αγορά ενός κλιματιστικού.

Από την άλλη η λύση του ανεμιστήρα είναι σαφώς πιο οικονομική και ο καθένας μπορεί να αγοράσει έστω και έναν μικρό, αλλά δεν είναι αρκετός για; μεγάλη δροσιά αφού ο ανεμιστήρας, ανακατεύει τον ήδη ζεστό αέρα που υπάρχει μέσα στο σπίτι. Ωστόσο υπάρχει ένα μικρό μυστικό ή tip αν προτιμάτε που μπορεί να μετατρέψει τον επιτραπέζιο ανεμιστήρα σε πηγή δροσερού αέρα δημιουργώντας μέσα στο χώρο που βρίσκεται μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι πάρα πολύ απλό και εξίσου οικονομικό. Άλλωστε τα πράγματα που θα χρειαστείτε τα έχετε ήδη μέσα στο σπίτι σας. Αρχικά παίρνετε μερικά πλαστικά μπουκάλια και τα γεμίζετε με νερό. Στη συνέχεια ρίχνετε τρεις κουταλιές από το αλάτι που έχετε για το μαγείρεμα. Μόλις ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία βάζετε τα μπουκαλάκια στην κατάψυξη του ψυγείου μέχρι να παγώσει το νερό.

Το αλάτι μειώνει την θερμοκρασία ψύξης του νερού, οπότε ο πάγος στο τέλος έχει ακόμα χαμηλότερη θερμοκρασία και θα διαρκέσει περισσότερη ώρα. Θα αργήσουν λίγο παραπάνω να παγώσουν τα μπουκάλια, αλλά αξίζει τον κόπο. Όταν τα μπουκάλια παγώσουν τα τοποθετείτε  περίπου 15 εκατοστά μπροστά από έναν επιτραπέζιο ανεμιστήρα. Μην τα κολλήσετε μεταξύ τους, αλλά αφήστε τον αέρα να μπορεί να περνάει άνετα ανάμεσά τους. Ανοίξτε τον ανεμιστήρα και αφήστε τον κρύο αέρα που δημιουργείται γύρω από τα μπουκάλια να διαχυθεί μέσω του ανεμιστήρα σε όλο τον χώρο.

Όταν ο πάγος λιώσει, απλά  τα ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Μπορείτε να έχετε ήδη άλλα μπουκάλια με πάγο έτοιμα για να μην ξεμείνετε ποτέ. Απλά αλλάζετε κάθε φορά το σετ παγωμένων μπουκαλιών που θα μπαίνει μπροστά από τον ανεμιστήρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr