Έτσι πάμε για 1000 κρούσματα τη μέρα – Η εικόνα που σοκάρει

0
37

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας δεν είναι καλή, καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε τριψήφιο αριθμό εδώ και αρκετές ημέρες. Οι ειδικοί ανησυχούν για περαιτέρω αύξηση μετά την επιστροφή αδειούχων του Δεκαπενταύγουστου όπου θα ληφθούν παραπάνω περιοριστικά μέτρα σε μια σειρά από περιοχές. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και δείχνει ότι η κατάσταση μπροεί να ξεφύγει είναι οι εικόνες από κέντρα διασκέδασης που ο κορωνοϊός είναι σαν να μην υπάρχει.

Αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα μας οδηγεί πολλούς να πιστεύουν ότι  τα πράγματα έχου ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί εδώ και αρκετές ημέρες πάνω από τα 200, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται (μόλις το απόγευμα του Σαββάτου έγινε γνωστό πως εισήχθη στη ΜΕΘ μια κοπέλα 17 μόλις ετών), οι εμπειρογνώμονες δεν σταματούν τις αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες και δη τους νέους.

Η κυβέρνηση αναγκάζεται, σε συνεννόηση με τους λοιμωξιολόγους και την ομάδα του Σωτήρη Τσιόδρα, να πάρει ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου ν’ αποφευχθούν τα (πολύ) χειρότερα, με τη Δευτέρα 17/8 ν’ αποτελεί ημερομηνία-ορόσημο στην εφαρμογή των καινούργιων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Παρά το γεγονός πως άπαντες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, όμως, υπάρχουν κάποιοι που δείχνουν να μην συγκινούνται με τίποτα, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων η Μύκονος. Το νησί των ανέμων είναι μια από τις 16 επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές για τις οποίες ισχύουν ειδικά μέτρα (που θα ενταθούν, όπως είπαμε, από Δευτέρα), όμως όσοι πάνε εκεί δίνουν την αίσθηση ότι δε δίνουν δεκάρα, σύμφωνα με το instanews.gr.

Όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα protothema.gr, σε κλαμπ του νησιού γίνεται απλά  χαμός, με τους θαμώνες να συμπεριφέρονται λες και η πανδημία του κορωνοϊού είναι ήδη παρελθόν και όχι ζοφερό παρόν.

Με εικόνες σαν κι αυτή μην απορήσετε αν λίαν συντόμως τα κρούσματα εκτοξευτούν σε τετραψήφιο νούμερο, κάτι που θα σημάνει κόκκινο συναγερμό του χειρίστου είδους. Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου έφερε εικόνες συνωστισμού και από άλλες περιοχές με κέντρα διασκέδασης που ο ένας ήταν κυριολεκτικά πάνω στον άλλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr