Εύα Καϊλή: Έχω δει μόνο δύο φορές το παιδί μου [vid]

0
56

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τη στιγμή που η Εύα Καϊλή βρίσκεται σε προσωρινή κράτηση, δικαιούται να δέχεται επισκέψεις καθημερινά, συμπεριλαμβανομένου του παιδιού της

Στις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν αναφέρεται η βελγική εφημερίδα La Libre, σε εκτενές δημοσίευμα με τίτλο «Qatargate: Γιατί η Εύα Καϊλή έχει δει μόνο δύο φορές το παιδί της από τη σύλληψή της». Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τη στιγμή που η Εύα Καϊλή βρίσκεται σε προσωρινή κράτηση, δικαιούται να δέχεται επισκέψεις καθημερινά, συμπεριλαμβανομένου του παιδιού της. Ωστόσο, προσθέτει το άρθρο, αυτό δεν ισχύει.

«Στις 19 Ιανουαρίου, η αίθουσα του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών παρέτεινε την προσωρινή κράτηση της Εύας Καϊλή», η οποία βρίσκεται στη φυλακή του Χάρεν, ένα νέο σωφρονιστικό κατάστημα, από τις 9 Δεκεμβρίου. Οι δικηγόροι της, Αντρέ Ριζόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, καταγγέλλουν «μεσαιωνικές» συνθήκες κράτησης, ενώ αναφέρουν ότι η εντολέας τους έχει δει μόνο δύο φορές την κόρη της, από τότε που συνελήφθη για το Qatargate.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι επισκέψεις στις φυλακές διέπονται από πολύ συγκεκριμένους κανόνες. «Έτσι, οι κατηγορούμενοι (δηλαδή άτομα που δεν έχουν ακόμη κριθεί σε δίκη, που είναι και η κατηγορία στην οποία εμπίπτει η κυρία Καϊλή) μπορούν να δέχονται επισκέπτες καθημερινά. Οι κατάδικοι (δηλαδή άτομα των οποίων η δίκη έχει ήδη πραγματοποιηθεί) μπορούν να δέχονται επισκέπτες τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτές οι επισκέψεις οργανώνονται πάντα σε τρεις διαφορετικές ημέρες, συμπεριλαμβανομένης τουλάχιστον μιας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ενός απογεύματος Τετάρτης, γεγονός που διευκολύνει την επίσκεψη των παιδιών».

Εφόσον η Εύα Καϊλή βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης, θα πρέπει να επωφελείται από τις καθημερινές επισκέψεις. Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της, κ. Ριζόπουλος, «αποφασίστηκε να δοθεί στην πελάτισσά μου καθεστώς σαν να είναι σε κατάσταση που εκτίει ποινή».  Η πελάτισσά του, αναφέρει ο κ. Ριζόπουλος, δικαιούται δύο επισκέψεις το μήνα στο πλαίσιο των «οικογενειακών επισκέψεων», δηλαδή ιδιωτική επίσκεψη που επιτρέπει να δει τον/τη σύζυγό ή το παιδί σε πιο οικείο περιβάλλον.

Δικηγόρος Παντσέρι για Καϊλή: Προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της

«H Καϊλή προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Ο Παντσέρι θα μιλήσει, θα πει την αλήθεια. Η συμφωνία με την εισαγγελία προβλέπει μια προκαταρκτική δήλωση, αλλά δεν θα είναι ο κατήγορος των άλλων», δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι, Λοράν Κεν, με αφορμή την κατάθεση της Εύας Καϊλή και τη δήλωση « η τσάντα που βρέθηκε σπίτι της ήταν του Παντσέρι».

Ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή υποστήριξε επίσης ότι «ο πελάτης μου λυπάται που με την συμπεριφορά του, ζημίωσε την αριστερά, την πολιτική του παράταξη».   «Στην αρχή είχε έλθει σε επαφή με την αριστερά του Κατάρ, η οποία βρίσκεται πολύ δεξιότερα από τα δικά μας μέτρα και σταθμά, αλλά έχει δείξει ένα ελάχιστο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των εργαζομένων, συμβάλλοντας από το 2017 μέχρι το 2019 στη βελτίωση της κατάστασης. Μια σχέση η οποία ήταν συμβατή με τις ιδέες του Παντσέρι την οποία, όμως, πρόδωσε εντελώς από την στιγμή που πήρε τα χρήματα», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr