Εύα Καϊλή: Στο «φως» το ένταλμα σύλληψης – «Λείπουν εκατομμύρια ευρώ;»

0
35

Το Politico έχει στην κατοχή του το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή, όπου περιγράφεται μεταξύ άλλων ένα δίκτυο με έδρα τις Βρυξέλλες που δρούσε με βάση τις οδηγίες του υπουργού Εργασίας του Κατάρ

Το Politico έχει στην κατοχή του το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή, όπου περιγράφεται μεταξύ άλλων ένα δίκτυο με έδρα τις Βρυξέλλες που δρούσε με βάση τις οδηγίες του υπουργού Εργασίας του Κατάρ. Στο ρεπορτάζ του έγκριτου μέσου υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, η βελγική Αστυνομία ανακάλυψε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μια επιχείρηση που αποκάλυψε το φερόμενο κύκλωμα δωροδοκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αυτό το ποσό όμως πρέπει να ήταν απλώς η κορυφή του «παγόβουνου» αναφέρει η ιστοσελίδα, αφήνοντας να εννοηθεί οτι στο «γαϊτανάκι» της διαφθοράς κυκλοφορούσαν πολύ μεγαλύτερα χρηματικά πόσά. Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης για την Καϊλή, πρώην αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου και την πιο υψηλόβαθμη αξιωματούχο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο, «αρκετά εκατομμύρια ευρώ» βρέθηκαν στα χέρια των κύριων υπόπτων στο Qatargate.

Τα «σημαντικά χρηματικά ποσά», προσθέτει το ένταλμα, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Politico, «καταβλήθηκαν κρυφά, σε μετρητά από το Μαρόκο και το Κατάρ». Η λεπτομέρεια αυτή είναι ένα μόνο από τα πολλά εντυπωσιακά στοιχεία στο έγγραφο, τμήματα του οποίου έχουν ήδη δημοσιευτεί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνει το Politico. Το ένταλμα αναφέρει, επίσης, ότι η Καϊλή έκανε τηλεφωνήματα στον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος, τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, καθώς και σε δύο άλλους μη κατονομαζόμενους ευρωβουλευτές, μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου.

Το έγγραφο περιγράφει σε γενικές γραμμές ένα δίκτυο με έδρα τις Βρυξέλλες που εργάζεται για λογαριασμό του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, ο οποίος είναι ο Αλί Μπιν Σαμίχ Αλ Μάρι από το 2021. Σύμφωνα με το ένταλμα, το Κατάρ διηύθυνε επί τόπου τη δράση του κυκλώματος του μέσω του Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτή, ο οποίος επίσης συνελήφθη και ομολόγησε ότι δωροδοκούσε ευρωβουλευτές μετά από συμφωνία με τις Αρχές.

«Ο υπουργός Εργασίας», αναφέρει το ένταλμα, «φαίνεται να ήταν ο άνθρωπος που ήλεγχε τις δραστηριότητς του Παντσέρι». Αυτός που συμμετείχε επίσης ήταν ο βοηθός του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Το ένταλμα παρουσιάζει τον Τζόρτζι ως τον ενδιάμεσο κρίκο που συνέδεε τον Παντσέρι με την Καϊλή. «Η έρευνα δείχνει ότι οι εντολές δόθηκαν από τον Παντσέρι στον σύζυγο της κατηγορούμενης», προσθέτει, αναφερόμενος στην Καϊλή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr