Έβρος συλλήψεις: Χειροπέδες σε δύο άνδρες με 5 χιλιάδες χάπια από το ναρκωτικό των Τζιχαντιστών

0
54

Στη σύλληψη δύο νεαρών με καταγωγή από τη Συρία προχώρησε η Αστυνομία το πρωί της Δευτέρας, στον Έβρο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συγκεκριμένοι νεαροί άνδρες είχαν στην κατοχή τους περίπου 4.925 χάπια Captagon, του διεγερτικού ναρκωτικού που χρησιμοποιούν ευρέως οι Τζιχαντιστές.

Πού εντοπίστηκαν

Μέχρι τώρα αυτό το ναρκωτικό δύσκολα το βρίσκεις να κυκλοφορεί στις πιάτσες των τοξικομανών στα αστικά κέντρα της χώρας. Οι δύο Σύριοι εντοπίστηκαν σε χωράφι της παραποτάμιας ζώνης, στην ευρύτερη περιοχή του Τυχερού και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη από τους αστυνομικούς. Οι συλληφθέντες είχαν μπει παράνομα στη χώρα, ενώ εκτός από τα χάπια Captagon βρέθηκε στην κατοχή τους και μισό κιλό κατεργασμένης κάνναβης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για την κατοχή των ναρκωτικών ουσιών, αλλά και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Τι δηλώνουν αστυνομικοί για το περιστατικό

Έμπειροι αστυνομικοί από τις διευθύνσεις των νομών της Θράκης, όπως δήλωσαν στο ethnos.gr,  εξηγούν πως η συγκεκριμένη ποσότητα Captagon θεωρείται αρκετά μεγάλη, γεγονός που προκαλεί σειρά ερωτηματικών. Υπάρχουν πληροφορίες ότι τη συγκεκριμένη διεγερτική ουσία κάνουν χρήση και άτομα Αραβικής καταγωγής που δεν ανήκουν στις τάξεις των Τζιχαντιστών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξετάζεται το ενδεχόμενο η ποσότητα του συγκεκριμένου ναρκωτικού να είχε προορισμό φανατικούς μουσουλμάνους που ήρθαν στη χώρα μας ως πρόσφυγες και μετανάστες.

Πολλές οι συλλήψεις για ναρκωτικά το τελευταίο διάστημα

Σύμφωνα με πηγές από την Aστυνομία, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία έξαρση του φαινομένου μεταφοράς ποσοτήτων ναρκωτικών από την Τουρκία από μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας μέσω της eλληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για «βαποράκια», που έχουν ως στόχο να μεταφέρουν και να πουλήσουν τα ναρκωτικά στις πιάτσες των τοξικομανών κυρίως, κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Είναι η τρίτη φορά από το τέλος Ιουνίου, που αστυνομικοί συλλαμβάνουν αλλοδαπούς, οι οποίοι εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας μεταφέροντας ναρκωτικές ουσίες από την Τουρκία. Στις άλλες δύο περιπτώσεις οι αλλοδαποί μετέφεραν, όμως, μόνο κάνναβη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr