Αρχική Ελλαδα Έβρος τροχαίο: Δυστύχημα με δύο νεκρούς

Έβρος τροχαίο: Δυστύχημα με δύο νεκρούς

0
13

Ακόμα ένα τροχαίο δυστύχημα κόστισε τη ζωή σε δύο νέους ανθρώπους. Ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή συγκρούστηκε με φορτηγό στον κάθετο άξονα Αρδανίου – Ορμενίου, στον κόμβο Πέπλου. Σύμφωνα με το evros – news.gr, πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα ηλικίας περίπου 40 ετών, Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο οδηγός της μοτοσυκλέτας κινούταν με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Τροχαίο στη Λάρισα – Τρεις τραυματίες

Νταλίκα εξετράπη της πορείας της και ανετράπη στο κόμβο του Κιλελέρ το πρωί της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου ενώ κινούνταν στη Εθνική οδό στη Λάρισα. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το larissanet.gr. Σημειώνεται ότι από την εκτροπή του οχήματος τραυματίστηκαν τρεις άντρες. Αμέσως στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έπειτα από σχετική κλήση που δέχθηκε και παρέλαβε τους τραυματίες μεταφέροντας τους στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάστασή των τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία.

Eνέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος έχει εκδώσει η Ελληνική Αστυνομία – Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα:

Δείτε τι ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας σε αυτήν την περίπτωση

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
  •  Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να  ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
  • Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr