Εξ αποστάσεως εκπαίδευση Κεραμέως: Τι προβλέπει η ειδική ρύθμιση

0
53

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση Κεραμέως: Πιο εκτενές θεσμικό πλαίσιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με αφορμή τη σταδιακή επαναλειτουργία σχολείων, μέσω ειδικής ρύθμισης κατέθεσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως στη Βουλή. Το βασικό σημείο της ρύθμισης είναι η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως για κάποιους μαθητές που απουσιάζουν για συγκεκριμένους λόγους από το σχολείο.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η δυνατότητα ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές που συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε μαθητές που συμμετέχουν εξ αποστάσεως, σε περίπτωση επιδημικής νόσου. Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο, μέριμνα είναι «να μην μείνει κανείς μαθητής πίσω, να μην αποκοπούν από την εκπαιδευτική διαδικασία οι μαθητές που πρέπει να παραμείνουν σπίτι».

Επίσης, προβλέπεται, σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, η δυνατότητα συνολικής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για όσο διαρκεί η έκτακτη ή απρόβλεπτη συνθήκη (π.χ. σε περίπτωση φυσικών καταστροφών). Από το υπουργείο επισημαίνεται ότι η εν λόγω διάταξη συντάχθηκε μετά από διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Εντάχθηκε στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο η ρύθμιση Κεραμέως

Η ειδική ρύθμιση-τροπολογία που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στο νομοσχέδιο για τη «της Μεταναστευτικής Νομοθεσίας», έγινε δεκτή από τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη. Εκτός από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ρυθμίζεται εκτενέστερα το πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα μπορούν να τη λάβουν, κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του προϊσταμένου τους, ήτοι του διευθυντή.

Πηγή: Pagenews.gr