Εξαδάκτυλος: Καλύτερες οι προοπτικές για τον τουρισμό

0
69

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε σχετικά με το εμβόλιο και την εξέλιξη του προγράμματος «Ελευθερία». Ο λοιμωξιολόγος έχει αναφέρει πως μέχρι την Μεγάλη Δευτέρα θα γνωρίζει η Επιτροπή τι έχει πετύχει με την νέα συνταγή των μέτρων. Ακόμη, ο ίδιος έχει δηλώσεις πως είναι υπέρ της μετακίνησης του Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στον Realfm 97,8, ανέφερε «Είναι δυσάρεστη αυτή η αρνητική δημοσιότητα που υπάρχει γύρω από τα εμβόλια διότι αυτό οδηγεί τους ανθρώπους σε δεύτερες σκέψεις, οι οποίες όμως δεν πρέπει να μετουσιώνονται σε πράξεις καθώς όταν δει κανείς ψύχραιμα τα στοιχεία αντιλαμβάνεται ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος από κινδύνους στους οποίους εκτιθέμεθα καθημερινά».

Εξαδάκτυλος: «Αν είχαμε περισσότερα εμβόλια, θα κάναμε περισσότερους εμβολιασμούς»

Και προσέθεσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου: «Αν τυχόν εμβολιάζαμε τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων, όλους δηλαδή, με το εμβόλιο της AstraZeneca θα είχαμε πιθανόν 30 ανθρώπους που θα είχαν κάποια θρομβοεμβολικά επεισόδια τα οποία θα αντιμετωπίζονταν στον μεγαλύτερο βαθμό. Χθες χάσαμε υπερδιπλάσιους ανθρώπους από τον κορωνοϊό. Οποιαδήποτε σύγκριση κινδύνου γίνει, μας οδηγεί στην ψύχραιμη απόφαση ότι οι εμβολιασμοί θα πρέπει να προχωρήσουν».

«Αν είχαμε περισσότερα εμβόλια, θα κάναμε περισσότερους εμβολιασμούς. Να μην ξεχνάμε οι δύο χώρες που ανοίγουν, έχουν πληρώσει και ένα βαρύτατο φόρο αίματος, το οποίο προκαλεί μια ανοσία στον πληθυσμό με έναν πολύ άσχημο τρόπο, σε σχέση με τον τρόπο που προκαλεί ανοσία το εμβόλιο. Η Μεγάλη Βρετανία έχει χάσει συνολικά 126.000 ανθρώπους. Οι ΗΠΑ πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους», εξήγησε για χώρες που ανοίγουν και «επιστρέφουν στην κανονικότητα».

Εξαδάκτυλος: «Οι προοπτικές για τον τουρισμό του 2021 είναι σαφώς καλύτερες από πέρσι»

Μάλιστα, στη συνέχεια έκανε μια σύγκριση μεταξύ της χώρας μας με το εξωτερικό. «Αν κάνουμε αναγωγές στον πληθυσμό της χώρας μας θα δούμε ότι έχουμε μια τεράστια διαφορά. Είναι υπερδιπλάσιοι και πάνω, οι άνθρωποι που χάθηκαν εκεί. Εμβόλια έχουμε, φάρμακο δεν έχουμε. Δεν έχουμε ένα χάπι που θα θέλαμε όλοι», φανέρωσε.

Τέλος, ερωτηθείς για το καλοκαίρι και το Πάσχα δήλωσε ότι «οι προοπτικές για τον τουρισμό του 2021 είναι σαφώς καλύτερες, από πέρσι. Η χώρα μας λειτούργησε πολύ καλά, παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε τα όπλα που έχουμε φέτος. Δεν είχαμε εμβολιασμούς, δεν είχαμε rapid tests, δεν είχαμε self tests. Αν λοιπόν, έχουμε μια προσεκτική διαχείριση, οι προοπτικές δεν μπορούν να είναι παρά καλύτερες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr