Έξαλλος ο Μπέος στον Βόλο – Δείτε τι έκανε

0
143

Ο Αχιλλέας Μπέος είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να εκφραστεί με τον δικό του τρόπο. Ο Δήμαρχος Βόλου δεν λογαριάζει ακόμα και αν το γράφουν οι τηλεοπτικές κάμερες. Ο πρώην παράγοντας ποδοσφαίρου είδε ένα περιστατικό στην πόλη του και τον έκανε έξαλλο. Συγκεκριμένα είδε ορισμένους πολίτες να περιμένουν στα πεζοδρόμια κάτω από τον ήλιο.

Ο Μπέος κινήθηκε άμεσα και όχι μόνο άνοιξε τις πόρτες της υπηρεσίας για την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών, αλλά επιπλέον εξέδωσε απόφαση για την επιστροφή του συνόλου των δημοτικών υπηρεσιών στο προ κορωνοϊού καθεστώς λειτουργίας, από την ερχόμενη Τρίτη, αμέσως μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου» από τις 13 Μαρτίου μέχρι και τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν για την προστασία των πολιτών από τον νέο κορονοϊό, οι δημοτικές υπηρεσίες είχαν κλειστές τις πόρτες τους για τους πολίτες. Οι υποθέσεις διεκπεραιώνονταν είτε τηλεφωνικώς, είτε μέσω διαδικτύου και στη συνέχεια με τη «χαλάρωση» των μέτρων η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Πως φτάσαμε στην έκρηξη του Μπέου

χθες το πρωί στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου περί τους 30 πολίτες βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, άγνωστο αν είχαν κλείσει ή όχι ραντεβού, και ζητούσαν να εξυπηρετηθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κέντρο Κοινότητας, που λειτουργεί στο κτίριο του πρώην υγειονομικού, προσέρχονται δημότες που αναζητούν βοήθεια ανάλογα με την περίπτωση για να κάνουν τις αιτήσεις τους για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τις αιτήσεις για επανασυνδέσεις ρεύματος στη ΔΕΗ, ενώ κατευθύνονται για να μπορέσουν να ενταχθούν σε καθεστώς απασχόλησης. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και η Πρόνοια που επίσης εξυπηρετεί ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Η εικόνα ταλαιπωρημένων από τη ζωή δημοτών να ταλαιπωρούνται και στις δημοτικές υπηρεσίες εξόργισε τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος μπήκε στο κτίριο και σε έντονο ύφος έδωσε εντολή στους υπαλλήλους να εξυπηρετήσουν άμεσα τον κόσμο. Το επεισόδιο δεν θεωρήθηκε λήξαν. Με αφορμή τις εικόνες έξω από το πρώην υγειονομικό, ο δήμαρχος αποφάσισε να απελευθερώσει πλήρως τη λειτουργία του συνόλου των δημοτικών υπηρεσιών.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου αναφέρονται τα εξής: «Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου θα λειτουργούν κανονικά δεχόμενες και εξυπηρετώντας το κοινό χωρίς ραντεβού, με την αυτονόητη βεβαίως τήρηση των μέτρων προστασίας που ισχύουν. Η απόφαση ελήφθη μετά τη διαπίστωση του ίδιου του δημάρχου, που έκανε έλεγχο σε υπηρεσίες, ότι οι πολίτες, λόγω των μέτρων, ταλαιπωρούνται, την ίδια ώρα που σε όλους τους άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας η κανονικότητα λειτουργίας επανέρχεται»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr