Εξεταστική επιτροπή: Καταθέτουν οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ

0
81

Συνεχίζεται η διαδικασία στην εξεταστική επιτροπή

Συνεχίζεται η διαδικασία στην εξεταστική επιτροπή, όπου σήμερα θα καταθέσουν οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θεόδωρος  Δαραβίλλας (2012-2015) και Ιωάννης Ρουμπάτης (2015-2019). Έτσι ανοίγει σήμερα ο κατάλογος εξέτασης μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της «υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η εξέταση μαρτύρων, όπως έχει προγραμματιστεί, ξεκίνησε στις 10:00 και θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών με τη διαδικασία της πλήρους μυστικότητας, όπως άλλωστε έχει αποφασιστεί για όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής.

Ανδρουλάκης στο Ευρωκοινοβούλιο: Στις δημοκρατίες καμία κρατική υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργεί σε απόλυτο σκοτάδι

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μίλησε το βράδυ της Δευτέρας 12/09 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Χρειαζόμαστε ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα θωρακίζει τους Ευρωπαίους πολίτες τόσο από τις αυθαιρεσίες των κυβερνήσεων όσο και από ολιγάρχες που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα κακόβουλα λογισμικά εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ενισχύοντας περεταίρω τη δύναμή τους. Καλώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όλους τους συναδέλφους να είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό τον νέο αγώνα για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια κάθε Ευρωπαίου πολίτη», τόνισε- μεταξύ άλλων- ο κ. Ανδρουλάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr