Έξι νέες πρωτοβουλίες για τις Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

0
29

Από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του, σήμερα Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων τα μέτρα που θα αλλάξουν επίπεδο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ειδικότερα έξι  τομείς χαρακτηρίζουν την αναβάθμιση και είναι οι εξής:

  • Η πολεμική αεροπορικά αποκτά μια μοίρα 18 γαλλικών Rafale που θα αντικαταστήσουν τον γηράσκοντα στόλο των Mirage.
  • Το πολεμικό ναυτικό εντάσσει στον στόλο του 4 νέες φρεγάτες και εκσυγχρονίζει ακόμη 4. Παράλληλα προμηθεύεται και ολοκαίνουργια ελικόπτερα.
  • Φυσικά ούτε ο Στρατός Ξηράς μένεις εκτός. Νέα οπλικά συστήματα βοηθήσουν στην αποτρεπτική ισχύ του στρατεύματος.
  • Το δυναμικό ανανεώνεται και δυναμώνει με την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών τα επόμενα χρόνια.
  • Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην Ελληνική Αμυντική βιομηχανία στην οποία θα δοθούν σημαίνοντες ρόλοι και αρμοδιότητες σε αυτή την νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
  • Την ίδια ώρα, με τα πεδία των μαχών να αλλάζουν οι ΕΔ εκσυγχρονίζονται και στον ψηφιακό τομέα, για να ανταπεξέλθουν στις καινούργιες ανάγκες και απειλές.

Με κεντρική γραμμή την ανακούφιση της κοινωνίας από τις συνέπειες της κρίσης λόγω της πανδημίας και ταυτόχρονα τη διατήρηση της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός

«Αποτελεί ένα γεγονός πραγματικά πρωτόγνωρο. Όπως είπατε η πανδημία δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της 85ης Διεθνούς Έκθεσης με τα πολλά της εμπορικά περίπτερα. Αυτή τη φορά δεν οργανώθηκαν οι συνήθεις επιχειρηματικές συναντήσεις. Ούτε και είχαμε τις παράλληλες εκδηλώσεις που παραδοσιακά τις συνοδεύουν», είπε ο πρωθυπουργός ανεβαίνοντας στο βήμα. Υπογράμμισε άλλωστε πως και η εικόνα της σημερινής του ομιλίας, με μόλις 50 συμμετέχοντες, με μάσκες, με αποστάσεις «δίνει το μέτρο των ιδιαίτερων συνθηκών γύρω μας». «Θα παρουσιάσω την ευρύτερη στρατηγική της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ανατέλλει ταυτόχρονα μια νέα αυτοπεποίθηση, μια νέα εθνική αισιοδοξία, ότι μαζί κράτος και πολίτες θα τα καταφέρουμε

Ο πρωθυπουργός τόνισε ωστόσο ότι ακριβώς γι’ αυτό επέλεξε να είναι και πάλι παρών. Για να τιμήσει, όπως είπε, την πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και για να καταγράψει με ρεαλισμό τις συνέπειες που φέρνει ο κορωνοϊός στην κοινωνία και την οικονομία. Να μιλήσει όμως, όπως είπε, και για τις προκλήσεις της εθνικής μας πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο. Επισημαίνοντας ότι θα παρουσιάσει την ευρύτερη στρατηγική για το επόμενο διάστημα, τόνισε ότι προτεραιότητά του είναι να μιλήσει συγκεκριμένα «για τα σταθερά βήματα που θα κάνει η χώρα στο ασταθές περιβάλλον του φθινοπώρου και του χειμώνα που έρχονται.

Γιατί τίποτα πλέον στον κόσμο δεν είναι το ίδιο με χθες». «Δίπλα στην αγωνία και την ανασφάλεια ανατέλλει ταυτόχρονα μια νέα αυτοπεποίθηση, μια νέα εθνική αισιοδοξία, ότι μαζί κράτος και πολίτες θα τα καταφέρουμε και ότι θα βγούμε από αυτή την περιπέτεια πιο δυνατοί» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Θα βγούμε από αυτή την περιπέτεια πιο δυνατοί

Επισήμανε μάλιστα ότι κατά την περυσινή αντίστοιχη ομιλία του κανείς δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε. «Η υγειονομική κρίση χτύπησε όλο τον πλανήτη». Υπογράμμισε όμως στο σημείο αυτό και τα πολλά επίπεδα στα οποία κλήθηκε να ανταποκριθεί η χώρα μας με την παράλληλη ένταση των μεταναστευτικών ροών. «Είναι αλήθεια ότι στους μήνες που προηγήθηκαν οι αναταράξεις υπήρξαν πολλές. Συχνά μάλιστα επάλληλες και συνδεόμενες μεταξύ τους». Υπογράμμισε ωστόσο «γι’ αυτό είμαι εδώ για τα δύσκολα. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr