Έξτρα μπόνους 2.000 ευρώ στο επίδομα θέρμανσης για οικογένειες με παιδιά

0
16

Παράλληλα, δρομολογείται η υποχρεωτική ασφάλιση περιουσιών για επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 1 εκατ. ευρώ και η αύξηση του τέλους διαμονής σε 1,5 έως 10 ευρώ για την ενίσχυση του ειδικού αποθεματικού για τις φυσικές καταστροφές.

Περισσότερα νοικοκυριά θα λάβουν φέτος το επίδομα θέρμανσης των 100 έως 800 ευρώ, με τους κερδισμένους να είναι οι οικογένειες με παιδιά, ενώ την ίδια ώρα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επανεξετάζει από μηδενική βάση το φορολογικό πλαίσιο για 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, σχεδιάζοντας παρεμβάσεις και στους συντελεστές φορολόγησής τους.

Παράλληλα, δρομολογείται η υποχρεωτική ασφάλιση περιουσιών για επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 1 εκατ. ευρώ και η αύξηση του τέλους διαμονής σε 1,5 έως 10 ευρώ για την ενίσχυση του ειδικού αποθεματικού για τις φυσικές καταστροφές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και με πληροφορίες, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει:

1. Επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους. Την περίμετρο των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να ανοίξει φέτος η κυβέρνηση δίνοντας έξτρα μπόνους 2.000 ευρώ στα νοικοκυριά με παιδιά. Συγκεκριμένα εξετάζεται το εισοδηματικό όριο για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης να αυξηθεί λόγω παιδιών στα 5.000 ευρώ από 3.000 ευρώ που ισχύει σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι το εισοδηματικό όριο για ένα νοικοκυριό με ένα παιδί αυξάνεται από 27.000 ευρώ σε 29.000 ευρώ ενώ για ένα νοικοκυριό με δυο παιδιά το όριο εισοδήματος από 30.000 ευρώ ανεβαίνει στα 34.000 ευρώ και για ένα νοικοκυριό με τρία παιδιά το κριτήριο του εισοδήματος αυξάνεται από 33.000 ευρώ σε 39.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία ενώ η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου χωρίς την κρατική επιδότησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία που εφαρμόστηκε πέρυσι.

2. Φόρος διαμονής για κλιματική κρίση. Το τέλος φυσικών καταστροφών θα επιβαρύνει τη διαμονή σε ξενοδοχεία- ενοικιαζόμενα δωμάτια κι εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει πρόσθετα έσοδα 300 εκατ. ευρώ για να ενισχυθεί το αποθεματικό που θα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Από την 1η Ιανουαρίου 2024 ο φόρος αυτός θα αυξηθεί από 1 έως 6 ευρώ και θα διαμορφωθεί ως εξής:

– Ξενοδοχεία ενός και δύο αστέρων: από 0,50 ευρώ σε 1,5 ευρώ

– Ξενοδοχεία 3 αστέρων: από 1,5 ευρώ στα 3 ευρώ

– Ξενοδοχεία 4 αστέρων: από 3 ευρώ στα 7 ευρώ

– Ξενοδοχεία 5 αστέρων: από 4 ευρώ στα 10 ευρώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr