Φαναράς (Metron Analysis): Δεν αποκλείω το 13 στα 13 που είπε ο Μητσοτάκης για τις αυτοδιοικητικές

0
33

«Βλέπει» Χαρδαλιά και Αρναουτάκη από την πρώτη Κυριακή – Εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται υψηλή συμμετοχή

Ο Στράτος Φαναράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, μίλησε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 και τι δείχνουν οι  μετρήσεις, μέχρι στιγμής, σχολιάζοντας και τον στόχο που έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να κερδίσει και τις 13 περιφέρειες.

«Εκείνο που φαίνεται από όσα τουλάχιστον έχουμε μελετήσει εμείς, γιατί προφανώς δεν έχουμε μελετήσει όλη τη χώρα, εκείνο που νομίζω ότι φαίνεται πιο σίγουρο από όλα είναι ότι θα “καθαρίσει” από την πρώτη Κυριακή ο κ. Αρναουτάκης στην Κρήτη και αυτό φαίνεται. Νομίζω ότι είναι ένα λελογισμένο ρίσκο. Φαίνεται ότι και ο κ. Χαρδαλιάς έχει αυτή τη δυνατότητα. (…) Για την Περιφέρεια νομίζω ότι αυτό είναι μια πιθανότητα που ξεπερνάει το 50%» είπε ο Στράτος Φαναράς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας».

Ερωτηθείς εάν ο στόχος που έχει θέσει ο πρωθυπουργός για «13 περιφέρειες στις 13» ο κ. Φαναράς, χαρακτήρισε μεν τον στόχο αυτό «μαξιμαλιστικό», ωστόσο προσέθεσε πως σε ένα ακραίο σενάριο δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί.

Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται υψηλή συμμετοχή, αλλά περιορισμένη και αυτό είναι μια λογική εκτίμηση, όπως σημείωσε, καθώς ύστερα από τις πρόσφατες μετρήσεις του βαθμού ενδιαφέροντος για τις τοπικές εκλογές, κυμαινόταν λίγο κάτω από το 70, όταν στις βουλευτικές ήταν στο 87, δηλαδή 20 μονάδες κάτω. «Και αυτό θα έλεγα ότι είναι και η αίσθηση της κοινωνίας. Δηλαδή βλέπετε ότι στην ουσία τα φώτα προς τις δημοτικές εκλογές στράφηκαν την τελευταία εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φαναράς.

Πηγή: Pagenews.gr