Φάουτσι εμβόλιο κορωνοϊός: «Τέλος του χρόνου ή αρχές του επόμενου θα είναι έτοιμο»

0
65

Ο Άντονι Φάουτσι είναι λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου. Οι εκτιμήσεις του για το εμβόλιο του κορωνοϊού αναφέρουν ότι αυτό θα είναι έτοιμο προς διάθεση τέλος του χρόνου ή αρχές του επόμενου. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος απ’ ό, τι υπολογίζουν ο Ντόναλντ Τραμπ και οι συνεργάτες του, κάτι που σίγουρα δεν θα αρέσει στον Αμερικανό πρόεδρο που έχει υποσχεθεί ότι αυτό θα συμβεί πριν τις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου πιστεύει ότι το εμβόλιο ίσως πάρει έγκριση προς το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενο έτους, καθώς η FDA απαιτείται να λάβει όλα τα μέτρα για να προφυλάξει τους Αμερικανούς από παρενέργειες.

Ο Δρ. Φάουτσι, μιλώντας στο Κογκρέσο, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ένα εμβόλιο ασφαλές και αποτελεσματικό, ώστε να συμβάλλει στην καταπολέμηση της πανδημίας. Η σημαντική επισήμανση που έκανε για τις έρευνες που διεξάγονται από τους επιστήμονες, ήταν ότι «υπάρχει ελπίδα» για περισσότερα από ένα εμβόλια, τα οποία αναμένεται να διατεθούν στους πολίτες μέχρι το τέλος του 2020 ή στις αρχές του 2021.

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι ενημέρωσε ότι εμβόλια από τις εταιρείες Moderna, Pfizer, AstraZeneca και Johnson & Johnson, ξεκινούν ή έχουν ξεκινήσει ήδη την τρίτη φάση της έρευνας, δηλαδή τις δοκιμές σε ανθρώπους και την αποτελεσματικότητά τους, όπως και τις τυχόν παρενέργειες που παρουσιάζουν.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε, μάλιστα, πως μία πέμπτη εταιρεία, η Novavax ετοιμάζεται τον Οκτώβριο να εισέλθει στην τρίτη φάση της έρευνας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, μεγαλώνοντας τη σχετική λίστα. «Ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας, συμβάλλοντας παράλληλα στην αντιμετώπιση μίας νέας κρίσης στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους Αμερικανούς γερουσιαστές.

Πάντως, ο Δρ. Φάουτσι απέφυγε να δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα βρεθεί αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, παρ’ ότι νωρίτερα εξέφρασε την αισιοδοξία του. «Οι επιστήμονες δεν «μπορούν να εγγυηθούν» ότι θα βρεθεί εμβόλιο. Εφόσον βρεθεί εμβόλιο, «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να υπολογίζουν την επιστροφή σε μία κανονικότητα στα μέσα με τέλη του 2021», τόνισε ο γνωστός λοιμωξιολόγος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr