Φάουτσι: Πιθανόν πολύ καλό το εμβόλιο της AstraZeneca

0
26

Ο Άντονι Φάουτσι, ο οποίος στο παρελθόν έχει μιλήσει για τα εμβόλια και τις παρενέργειές τους, σχολίασε το εμβόλιο της AstraZeneca, ένα εμβόλιο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής το τελευταίο διάστημα. Ο κορυφαίος Αμερικανός υγειονομικός αξιωματούχος λοιπόν, πιστεύει ότι το εν λόγω εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι πιθανόν πολύ καλό.

Την ώρα που η AstraZeneca ανακοίνωσε πως θα δώσει στην ανεξάρτητη αμερικανική επιτροπή τα πιο επικαιροποιημένα δεδομένα της, ο Δρ. Άντονι Φάουτσι ανέφερε πως «αυτό είναι πιθανόν ένα πολύ καλό εμβόλιο». Πρόκειται για δηλώσεις του στην εκπομπή «Good Morning America» του ABC News. Ο ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τον κορωνοϊό και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (NIAID) εξήγησε η επιτροπή που ελέγχει τα δεδομένα και την ασφάλεια (DSMB) «εξέφρασε την ανησυχία της» για το γεγονός ότι τα δεδομένα στη δημόσια δήλωση της AstraZeneca «ήταν κάπως παρωχημένα και θα μπορούσε πράγματι να είναι λίγο παραπλανητικά».

Άντονι Φάουτσι

Η AstraZeneca ανακοίνωσε στο μεταξύ, μετά τις αμφιβολίες που εξέφρασε η αμερικανική επιτροπή, πως θα της κοινοποιήσει τα πιο επικαιροποιημένα δεδομένα της. Η αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία διευκρίνισε πως τα δεδομένα που παρουσίασε τη Δευτέρα, βασίζονταν σε μια ανάλυση μέχρι την ημερομηνία της 17ης Φεβρουαρίου και τόνισε πως έχει εξετάσει την προκαταρκτική εκτίμηση και έχει διαπιστώσει πως συμφωνεί με την προσωρινή αναφορά της.

Άντονι Φάουτσι

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr