Φαρμακεία κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα – Αποστάσεις με τους πελάτες, μάσκες και γάντια

0
113

Φαρμακεία κορωνοϊός: Σε εγρήγορση βρίσκεται η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Οι αρχές στοχεύουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού παίρνοντας έκτακτα μέτρα που αλλάζουν άρδην τη καθημερινότητα των Ελλήνων. Χθες βράδυ ανακοινώθηκε το κλείσιμο των καφέ και των εστιατορίων. Ωστόσο κατά τη συνέχεια της ανακοίνωσης ακολούθησαν και οδηγίες προς τους φαρμακοποιούς.

Μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι μέτρα που αφορούν την λειτουργία των φαρμακείων για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των φαρμακοποιών – μελών του Συλλόγου:

  • Δεν θα μπαίνουν περισσότερα από δύο άτομα μέσα στο χώρο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.
  • Ο πολίτης οφείλει να τηρεί υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου καθώς και απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (πχ.χάραξη με αυτοκόλλητη ταινία) σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο, μία διαχωριστική γραμμή.
  • Οι φαρμακοποιοί καθώς και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν καθόλη την διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου, γάντια και μάσκα.
  • Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Α. ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ενημερωτικό σημείωμα πρός τους πολίτες το οποίο πρέπει να αναρτηθεί στα φαρμακεία, στο οποιό αναφέρονται τα παραπάνω μέτρα.

Πηγή: Pagenews.gr