Φασούλας για Μαρτσουλιόνις: Να απαντήσει το υπουργείο Αθλητισμού

0
18

Ο Παναγιώτης Φασούλας τοποθετήθηκε εκ νέου, μετά τη γραπτή του ανακοίνωση, για τη δήλωση του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις για «απόπειρα χρηματισμού» των παικτών της Σοβιετικής Ένωσης στον τελικό του 1987 με την Ελλάδα για το Ευρωμπάσκετ. Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας και νυν υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης δεν θέλει να φύγει έτσι το θέμα, ενώ κάλεσε την πολιτειακή ηγεσία να το «κυνηγήσει» ακόμα και νομικά.

Όλα όσα είπε ο Παναγιώτης Φασούλας:

«Οι αθλητές που αγωνίζονταν τότε στην υπερδύναμη Σοβιετική Ένωση ήταν πάρα πολύ δύσκολο να αποδεχθούν οποιαδήποτε ήττα. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει γιατί τα είπε αυτά μετά από 34 χρόνια. Εκτός αν φοβάται ότι «ξαναρχόμαστε», ότι ξανάρχεται η Εθνική ομάδα με τη δυναμική που είχε τότε. Εγώ πιστεύω ότι το είπε αυτό εν τη ρύμη του λόγου, για να πει κάτι που θα γινόταν είδηση.

Επειδή, λοιπόν είναι τεράστια προσωπικότητα στον χώρο του μπάσκετ, δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητο όλο αυτό. Ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις ήταν ένα σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης ως αθλητής. Ο πρώτος παίκτης από τη Σοβιετική Ένωση, που υπέγραψε σε ομάδα του ΝΒΑ.

Φασούλας για Μαρτσουλιόνις: Να απαντήσει το υπουργείο Αθλητισμού

Φασούλας για Μαρτσουλιόνις: Να απαντήσει το υπουργείο Αθλητισμού

Απορώ γιατί ακόμα η πολιτειακή ηγεσία της χώρας δεν έχει κινηθεί ίσως και με νομικό τρόπο. Το 1987 δεν είναι ότι έπαιζα εγώ ή κάποια άλλα παιδιά και μας προσβάλλει. Το 1987 είναι τα ιερά και τα όσια του αθλητικού κινήματος της χώρας.

Θα ήθελα να δω πιο σημαντικές αντιδράσεις από θεσμικούς παράγοντες… Παρολ’ αυτά, θεωρώ ότι δεν μπορούν να μένουν τέτοιες τοποθετήσεις, από τέτοιους ανθρώπους αναπάντητες. Είναι εντελώς συκοφαντική.

Δεν είναι ότι κερδίσαμε τη Σοβιετική Ένωση μόνο τότε. Τους κερδίσαμε και μετά από δυο χρόνια. Και τότε χρηματίστηκαν; Είναι σαν να βγαίνει ο Λεμπρόν Τζέιμς σήμερα και να λέει ότι στη Σαϊτάμα πλησίασαν οι Έλληνες για να δωροδοκήσουν τους παίκτες του ΝΒΑ. Τέτοιο είναι το αίσχος της δήλωσης αυτής.

Η Ομοσπονδία είναι αυτή τη στιγμή με προσωρινή διοίκηση με δική της πρωτοβουλία, δεν υπάρχει ουσιαστικά διοίκηση που μπορεί να πάρει αποφάσεις. Γι’ αυτό πρέπει να βγει μπροστά το υπουργείο Αθλητισμού και να απαντήσει με όποιον τρόπο κρίνει το νομικό επιτελείο. Πρέπει να γίνει άμεσα, από τη στιγμή που αυτή η δήλωση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις παντού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr