Φινλανδία κορωνοϊός: Μέχρι τις 13 Μαΐου η παράταση των μέτρων για τη μη διασπορά του ιού

0
94

Φινλανδία κορωνοϊός: Η χώρα θα παρατείνει για έναν μήνα, μέχρι και τις 13 Μαΐου, τα μέτρα που έχει λάβει προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας Covid-19, ανακοίνωσε απόψε η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν. Αρχικά, τα μέτρα επρόκειτο να ισχύσουν μέχρι τις 13 Απριλίου. Τις προηγούμενες εβδομάδες η κυβέρνηση έθεσε σε καραντίνα το Ελσίνκι, αποκλείοντας τους δρόμους που οδηγούν στην πρωτεύουσα.

Έχει περιοριστεί η κίνηση στα σύνορα, απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις άνω των 10 προσώπων σε δημόσιο χώρο και έκλεισαν τα σχολεία.

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Μέχρι σήμερα, τα κρούσματα της ασθένειας στη Φινλανδία έφταναν τα 1.313 και οι νεκροί τους 13.

Απεναντίας, η Ισπανία ξεκίνησε σήμερα τα νέα περιοριστικά μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία ξεκίνησε σήμερα την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων, αφού η κυβέρνηση απαγόρευσε σε όλους τους εργαζόμενους σε τομείς που δεν συγκαταλέγονται στις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης να βγαίνουν από το σπίτι για διάστημα δύο εβδομάδων σε μία προσπάθεια ελέγχου της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Πηγή: Pagenews.gr