Φινλανδία κορωνοϊός ταξίδια: Τέλος οι πτήσεις με την Ελλάδα

0
74

Στο προσκήνιο επανέρχονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στη Φινλανδία. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας έκανε γνωστό πως επαναφέρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για αρκετές χώρες που επί μήνες θεωρούνταν ασφαλείς προορισμοί. Στη λίστα αυτή, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα. Στόχος να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει πως πλέον τα ταξίδια από την Ελλάδα, την Ισλανδία, τη Μάλτα, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, το Σαν Μαρίνο και την Ιαπωνία προς τη Φινλανδία θα περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα από τις 24 Αυγούστου. Παράλληλα όσοι πολίτες επιστρέφουν από τις χώρες αυτές θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Μαρία Οχισάλο.

Τα κριτήρια για να θεωρείται μια χώρα ασφαλής:

Τον Ιούνιο η κυβέρνηση της Φινλανδίας είχε ορίσει ως προϋπόθεση για να θεωρείται μια χώρα ασφαλής προορισμός να μην καταγράφει περισσότερα από 8 με 10 κρούσματα covid-19 ανά 100.000 κατοίκους. Έκτοτε και σταδιακά αφαιρεί χώρες από τον κατάλογο των χωρών που θεωρούνται ασφαλείς προορισμοί λόγω του δεύτερου κύματος κορονοϊού που εξαπλώνεται. «Το ηχηρό μας μήνυμα είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγονται τα ταξίδια στις επικίνδυνες χώρες. Η επιστροφή στη Φινλανδία από τις χώρες αυτές θα οδηγεί σε καραντίνα και προβλήματα», εξήγησε ο Τίμο Χαράκα υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Αυξάνονται οι νοσούντες στη Φινλανδία το τελευταίο χρονικό διάστημα:

Σημειώνεται πως η Φινλανδία κατέγραψε τις τελευταίες 14 ημέρες κατά μέσο όρο 5,2 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, μεταξύ των πιο χαμηλών ποσοστών στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, με τις υγειονομικές αρχές να ανακοινώνουν χθες, Τρίτη18 Αυγούστου,  24 νέες μολύνσεις και έναν θάνατο.

Συνολικά στη Φινλανδία έχουν καταγραφεί 7.776 κρούσματα και 334 θάνατοι. Ο Χαράκα επεσήμανε εξάλλου ότι 43 κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που επέστρεψαν με τρεις διαφορετικές πτήσεις της εταιρείας Wizz Air από τα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας στην Τούρκου της Φινλανδίας και οι αρχές εξετάζουν πώς μπορούν να ακυρώσουν τη σύνδεση αυτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr