Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2020: Παρατείνεται η διαδικασία των αιτήσεων

0
81

Με απόφασή του το υπουργείο Παιδείας δίνει τη δυνατότητα στους δυνητικούς δικαιούχους, που δεν κατάφεραν να καταθέσουν την ηλεκτρονική αίτηση εμπρόθεσμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, μέχρι την Τετάρτη 29 Ιουλίου, να το κάνουν τον Αύγουστο. Έτσι, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν εκ νέου αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, από την Παρασκευή 21 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου του 2020.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τη νέα προθεσμία, αναφέρονται τα εξής:

«Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους δυνητικούς δικαιούχους του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 ότι σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Προς διευκόλυνση των δικαιούχων που δεν έχουν υποβάλει αίτηση έως σήμερα, το σύστημα θα επιτρέπει εκ νέου την υποβολή αιτημάτων κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στη σχετική εγκύκλιο που αφορά στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020″.

Σημειώνεται πως η ηλεκτρονική αίτηση κατατίθεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής.

  • Στην περίπτωση συζύγων, οι οποίοι έχουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση μόνο ο ένας γονέας – δικαιούχος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη).
  • Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας, τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ’ εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

  • Είναι ορφανός από τους δύο γονείς.
  • Οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού.
  • Είναι πάνω από 25 ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1993).
  • Είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr