Φώφη Γεννηματά κορωνοϊός: Υπεύθυνη η κυβέρνηση γιατί δεν κατάφερε να αποφύγει την ένταση του δεύτερου κύματος

0
22

Σφοδρή είναι η κριτική που άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στην κυβέρνηση  καταλογίζοντάς της μεγάλες ευθύνες καθώς δεν κατάφερε να αποφύγει την ένταση του δεύτερου κύματος της επιδημίας.

«Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση που φθάσαμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Προτείνω τους πολίτες να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα μέχρι να αισθανθούμε ασφαλείς. Τα lockdown… φυσαρμόνικα θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία», υπογράμμισε η κα Γεννηματά. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για ολιγωρία και την κάλεσε να σταματήσει να στέλνει μηνύματα χαλαρότητας και λήξης του lockdown «όταν η πανδημία της έχει ξεφύγει». «Αγνοήστε τις παλινωδίες της κυβέρνησης και προστατεύστε την υγεία σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επέκρινε έντονα την κυβέρνηση γιατί δεν άνοιξαν καινούρια κρεβάτια ΜΕΘ, παρά μόνο με τη δωρεά της Βουλής, για τα οποία ανέφερε πως λειτουργούν με αποσπασμένους από άλλα νοσοκομεία κι έτσι υπολειτουργούν. «Το ίδιο έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Δεν αρκεί η επίταξη, έπρεπε να γίνει προετοιμασία, έπρεπε να εκπαιδευθεί το προσωπικό, πρέπει να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί στο ΕΣΥ, και να μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι άνθρωποι του ΕΣΥ» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Σχετικά με τις συνέπειες στην οικονομία και τα μέτρα στήριξης που πάρθηκαν, η Φώφη Γεννηματά ζήτησε να αυξηθεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή. «Δεν αρκεί το 1,7 δισ. για την 4η και 5η δόση. Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι, και ορθώς, αλλά δεν αυξήθηκε το ποσό. Πρέπει να φτάσει στα 4 δισεκατομμύρια το ποσό. Χρειάζεται αναστολή της φορολογίας των πληττόμενων για 6 μήνες, να ανοίξει συζήτηση για κούρεμα των υποχρεώσεων, 100% επιδότηση από τις ασφαλιστικές εισφορές στις επιχειρήσεις. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζουν με 534 ευρώ», σημείωσε.

Επιπλέον, κάλεσε τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιήσει «το περίφημο απόθεμα των 37 δισ. από την υπερφορολόγηση Τσίπα και τον υπερδανεισμό της κυβέρνησης». «Αν δεν χρησιμοποιηθεί τώρα πότε θα χρησιμοποιηθεί;» αναρωτήθηκε. Τέλος, ζήτησε να λάβει υπόψη και να υλοποιήσει τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής που «στοχεύουν στην προστασία της υγείας των πολιτών και στους πιο αδύναμους, τη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους που είναι τα θύματα των επιπτώσεων των οικονομικών επιπτώσεων των περιορισμών», επισημαίνοντας ότι το εμβόλιο είναι μια μεγάλη ελπίδα και θα πρέπει να αντέξουμε μέχρι να έρθει να έχουμε τα λιγότερα δυνατά θύματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr