Φώφη Γεννηματά: «Μου ξέφυγε ο μπαγάσας, αλλά θα τον νικήσω»

0
116

Φώφη Γεννηματά: Τι αποκάλυψε συνεργάτης της για την τελευταία συνομιλία που είχε μαζί της.

Η σορός της Φώφης Γεννηματά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου συνεργάτες, φίλοι και πολίτες της λένε το τελευταίο αντίο. Η Φώφη Γεννηματά έδωσε τη δική της μάχη, υποκύπτοντας στην ασθένεια που για χρόνια πολεμούσε.

«Μου ξέφυγε πάλι ο μπαγάσας, αλλά θα τον νικήσω και αυτή τη φορά, θα τη δώσω και αυτή τη μάχη αλλά δεν μπορώ να δίνω τις μάχες όλες μαζί. Για αυτό η πολιτική θα υποχωρήσει και θα επικεντρωθώ να ξανακερδίσω τη μάχη για τη ζωή μου». Αυτά ήταν τα λόγια που είπε στους συνεργάτες και στους δικούς της ανθρώπους η Φώφη Γεννηματά στο νοσοκομείο, όπως τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο Μανώλης Όθωνας, στενός συνεργάτης και διευθυντής του Πολιτικού της Γραφείου, λέγοντας πώς η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήταν αποφασισμένη να δώσει αυτή τη μάχη και να την κερδίσει, καθώς δεν έδινε την αίσθηση ότι έχει «παραιτηθεί».

Φώφη Γεννηματά

«Τελευταία φορά συνομιλήσαμε τηλεφωνικά το Σάββατο το μεσημέρι. Της είπα θα τα πούμε την Δευτέρα, αλλά τελικά δεν τα είπαμε ξανά», σημείωσε. Όπως είπε, το απόγευμα της 11ης Οκτωβρίου παρουσίασε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα, με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και ανέβαλε προγραμματισμένη ομιλία στη Νέα Ιωνία. «Είχε προηγηθεί ένας μαραθώνιος διαβουλεύσεων, επαφών και περιοδειών, που ακόμη και ένας 20χρονος υγιέστατος, ήταν δύσκολο να ανταπεξέλθει», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, δε, ότι η εκλιπούσα διαχειριζόταν «αυτό το πρόβλημα που δεν την εγκατέλειψε ποτέ, 14 ολόκληρα χρόνια, με μικρές ή μεγάλες εξάρσεις και προβλήματα που διαχειριζόταν με απόλυτη στωικότητα και αξιοπρέπεια, χωρίς να το βγάζει προς τα έξω».

Ο κ. Όθωνας επεσήμανε ότι όλη η Ελλάδα γίνεται μια αγκαλιά για να κατευοδώσει ένας δικό της άνθρωπο. «Αυτό το αποδεικνύει η συγκλονιστική πρωτοφανής συμπαράσταση, το πραγματικό εθνικό πένθος που ενώνει όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές επιλογές και κομματικές προτιμήσεις», τόνισε.

«Μου έλεγε ότι ήταν αποφασισμένη να δώσει αυτή τη μάχη και να την κερδίσει, δυστυχώς αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε. Ήθελε όλοι οι άνθρωποι οι δικοί της, οι στενοί συνεργάτες να είναι εγγυητές της ενότητας, μακριά από αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμό. “Την παράταξη και τα μάτια σας. Κάποιοι άνθρωποι που είστε κοντά μου, θα το υπηρετήσετε με συνέπεια, αυτή τη δική μου δέσμευση ότι θα εγγυηθούμε την ενότητα και την προοπτική της παράταξης, μέσα από μια διαφανή διαδικασία, άρτια οργανωμένη”, μας έλεγε», τόνισε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ.

Φώφη Γεννηματά

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο επόμενος πρόεδρος θα αναλάβει μια παράταξη που με κόπο, μεράκι και κατάθεση ψυχής κατάφερε η Φώφη Γεννηματά να μαζέψει τα κομμάτια της», καθώς ήταν μια παράταξη «κομματικά, πολιτικά εκλογικά και οικονομικά χρεωκοπημένη και κατακερματισμένη».

«Κάποιοι έκαναν κριτική ότι δεν έχτισε σε λίγα χρόνια ουρανοξύστη. Δεν πειράζει, έβαλε τις βάσεις το ισόγειο και θα χαίρεται από εκεί που θα είναι αν βλέπει ότι οι επόμενοι χτίζουν πάνω σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Όθωνας υπογράμμισε ότι αυτό που θα μείνει από τη Φώφη Γεννηματά είναι «η μαχητικότητα, η ανθρωπιά, η αξιοπρέπεια και το χαμόγελο που ήταν για όλους και για όλα, καθόλου επιτηδευμένο, έβγαινε μέσα από την ψυχή της». Αποκάλυψε ότι η ίδια δεν στεκόταν ποτέ στην κριτική που δεχόταν από διάφορες πλευρές. «Δεν στεκόταν ιδιαίτερα σε αυτά, μας έλεγε “παιδιά μην ασχολείστε, εμείς θα πούμε την αλήθεια θα δώσουμε τη μάχη και ο κόσμος καταλαβαίνει. Δεν θέλω να διαβάζω την κριτική, βαριέμαι, δεν θέλω να χαλάσω τη μέρα μου”», υπογράμμισε ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου προέδρου Κινήματος Αλλαγής.

Φώφη Γεννηματά

Από την πλευρά της, η Ευαγγελία Λιακούλη βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και φίλη επί 30 χρόνια της Φώφης Γεννηματά, τόνισε στον σταθμό μας και στην ίδια εκπομπή ότι αισθάνεται σαν να ξεπροβοδίζει ένα πολύ δικό της άνθρωπο. «Με πονάει πολύ, ήταν πολύ μεγάλη κυρία της ζωής και της πολιτικής. Με πολύ μεγάλη γενναιότητα, καθώς τίποτα δεν της χαρίστηκε, πάλεψε για όλα. Το παράδειγμα και η γενναιότητά της απέναντι στην ασθένεια, μετέτρεψε τη δυσκολία σε πρόκληση κι έτσι έγινε υπερβατική. Την ευχαριστούμε γιατί μας έκανε καλύτερους ανθρώπους».

Όπως είπε η κυρία Λιακούλη, η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει «το αιώνιο χαμόγελό της, ακόμα και στα πολύ δύσκολα». «Μου έλεγε “δεν το βάζω κάτω, θα νικήσω”. Και κατάφερε να νικήσει, καθώς ακόμη και μέσα από την απώλεια έχει μετατραπεί σε σύμβολο», πρόσθεσε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr