Φολέγανδρος: Ναυάγιο με μετανάστες – Επιχείρηση διάσωσης

0
143

Φολέγανδρος: Πλωτό σκάφος του λιμενικού κατάφερε να εντοπίσει στη θαλάσσια περιοχή 12 πρόσφυγες – μετανάστες

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μεσάνυχτα μετά τη βύθιση πλαστικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός ανθρώπων.

Στην επιχείρηση νότια της Φολεγάνδρου, συμμετέχουν όπως έκανε γνωστό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ), τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού κι ένα της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφος c-130, πέντε παραπλέοντα πλοία και τρία ιδιωτικά σκάφη. Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν με ένταση 4 μποφόρ.

Πλωτό σκάφος του λιμενικού κατάφερε να εντοπίσει στη θαλάσσια περιοχή 12 πρόσφυγες – μετανάστες, καλά στην υγεία τους να επιβαίνουν σε μικρή βοηθητική λέμβο. Όλοι τους περισυνελέγησαν από πλήρωμα σκάφους του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, που φέρονται να είναι ιρακινής καταγωγής, το πλαστικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 32 άτομα, παρουσίασε μηχανική βλάβη, εισροή υδάτων και βυθίστηκε. Σημειώνεται ότι μόνο δύο εκ των 12 διασωθέντων έφεραν σωσίβιο, ενώ το σκάφος τους δε φαίνεται να διέθετε σωστικό εξοπλισμό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr