Φον ντερ λάιεν: Ανακοίνωσε την εκταμίευση 728 εκατ. στην Ελλάδα από SURE

0
32

Με μήνυμα της στα ελληνικά η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την εκταμίευση των 728 εκατομμυρίων του SURE στην Ελλάδα.

Η κατανομή των χρημάτων

Στο πλαίσιο των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα:

  • το Βέλγιο έλαβε 2 δισ. Ευρώ
  • 229 εκατ. ευρώ στην Κύπρο
  • 304 εκατ. ευρώ στην Ουγγαρία
  • 72 εκατ. ευρώ στη Λετονία
  • 4,28 δισ. ευρώ στην Πολωνία
  • 913 εκατομμύρια ευρώ στη Σλοβενία
  • Ισπανία 1,03 δισ. Ευρώ
  • Ελλάδα 728 εκατ. ευρώ
  • Ιταλία 4,45 δισ. Ευρώ

Συνολικά η Ελλάδα θα λάβει 2,7 δισ. ευρώ.

Το μήνυμα της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στα Ελληνικά

Με ένα μήνυμα στα ελληνικά η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την εκταμίευση των 728 εκατομμυρίων του SURE στην Ελλάδα. Ειδικότερα, ανέφερε:«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Ελλάδα έλαβε επιπλέον 728 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια μέσω του SURE για να χρηματοδοτήσει συστήματα μειωμένου ωραρίου εργασίας και να στηρίξει τους εργαζόμενους. Συνολικά, η Ελλάδα έχει λάβει 2,7 δισ. ευρώ από το SURE. Η Ευρώπη στέκεται δίπλα σου».

Αυτή η υποστήριξη, η οποία λαμβάνει τη μορφή δανείων, θα επιτρέψει σε αυτά τα κράτη-μέλη να αντιμετωπίσουν την ξαφνική αύξηση των δημοσίων δαπανών με στόχο τη διατήρηση της απασχόλησης. Πιο συγκεκριμένα, θα συμβάλει στην κάλυψη των δαπανών που σχετίζονται άμεσα με τη χρηματοδότηση εθνικών εργασιακών ρυθμίσεων βραχείας διάρκειας και άλλων παρόμοιων μέτρων που έχουν λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας ιού κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων εργαζομένων.

Την πρώτη εκταμίευση πόρων ύψους 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από το Πρόγραμμα SURE για τη στήριξη της απασχόλησης, χαιρέτισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός τονίζει ότι συνολικά θα εκταμευθούν για τη χώρα μας 2,7 δισ. ευρώ  ως δάνειο από το SURE, με εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό κόστος δανεισμού.

«Με τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”», τονίζει ο κ. Σταϊκούρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr