Φονικό Ανώγεια: Η μαντινάδα της κόρης για τον νεκρό πατέρα της

0
97

Μια μαντινάδα αφιέρωσε στο νεκρό πατέρα της, η κόρη του 63χρονου μαντιναδόρου Λευτέρη Καλομοίρη. Η Αριστέα Καλομοίρη είναι το κορίτσι που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα στην κηδεία πατέρα της, βγάζοντας ένα συγκλονιστικό επικήδειο. «Θρηνούμε για τον πατέρα μου και κλαίμε και για τον άλλο νεκρό» είχε πει, αναφερόμενη και στο δολοφόνο τού, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής.

«Δε τσι φοβουμαι τσι καιρούς, “Περηφανε Πατέρα”, με τα φτερά σου θα πετώ, μέρα με την ημέρα…” έγραψε η Αριστέα Καλομοίρη στη σελίδα της στο facebook. Μαζί με την μαντινάδα δημοσίευσε και μια φωτογραφία τους στο μποστάνι και έγραψε για εκείνη την ημέρα. «Δε μπορώ να ξεχάσω τη χαρά σου για τους πρώτους καρπούς της μηλιάς σου που διαφαίνονται στη φωτο.

Ένας Αγνός και Αυθεντικός Ποιητής αλλά συνάμα και ένας γνήσιος λάτρης της ζωής. Ένας Πατέρας και Δάσκαλος με ειλικρινή αγάπη για όλα τα παιδιά σου..Με το μποστάνι, τα λουλούδια και τους σκύλους σου, το μπερμπατη και την αγάπη. ΑΝΘΡΩΠΟΣ σε όλα σου. Για μένα εσύ είσαι η έννοια του ~Μερακλή~» έγραψε η κόρη του μαντιναδόρου, ενός εκ των δύο νεκρών στο φονικό στα Ανώγεια.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το διπλό φονικό

Η υπόθεση συνεχίζει να συγκλονίζει το πανελλήνιο ενώ όσες καταθέσεις έρχονται στην δημοσιότητα ρίχνουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το διπλό φονικό. Σύμφωνα με το cretalive, μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε: «Είδα τον 29χρονο Μανόλη να κρατάει ένα όπλο και πήγαινε προς το σπίτι του Ξυλούρη. Ο πατέρας του και ο ξάδερφος του μαζί με άλλα άτομα, δε θυμάμαι πια, του φώναζαν και προσπαθούσαν να τον σταματήσουν.

Ο πατέρας θυμάμαι ότι του είπε: “Μη Μανόλη υπάρχουν κοπέλια μέσα”. Το ίδιο του είπα και εγώ. Εκεί είδα το πιστόλι, το κρατούσε στο χέρι. Ο Καλομοίρης έφθασε έξω από το σπίτι του Ξυλούρη. Ο πατέρας του τον γύρισε πίσω». Σε άλλο σημείο, ο ίδιος μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε πως ο 30χρονος κτηνοτρόφος είχε θολώσει από τη γροθιά που είχε φάει από τον Καλομοίρη, ήταν νευριασμένος και ενώ πήγαινε στο σπίτι του δεν μπορούσε να το χωνέψει ότι τον είχε χτυπήσει.

«Όταν πλέον γύρισε στο σπίτι με το μάτι μωλωπισμένο, οι δικοί του προσπάθησαν να τον κλειδώσουν και να τον κρατήσουν εκεί. Ζήτησα να κλειδώσω την πόρτα του διαμερίσματος. Κλειδώνω την πόρτα και βάζω το κλειδί στην τσέπη. Μέχρι να κλειδώσω μπήκε στην κρεβατοκάμαρα του μαζί με τη γυναίκα του. Μπήκα και εγώ. Πέσαμε και οι τρεις στο κρεβάτι. Προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε», καταθέτει μάρτυρας, ο οποίος αγνοούσε ότι κρεβατοκάμαρα συγκοινωνούσε με την ταράτσα του διπλανού σπιτιού απ’ όπου έφυγε ο νεαρός κτηνοτρόφος. Ανατριχίλα προκαλεί και η περιγραφή των τελευταίων στιγμών του 30χρονου.

«Περίπου στο σημείο που είχε γίνει ο καβγάς, είδα ότι είχε μαζευτεί κόσμος και άκουγα τις γυναίκες να ουρλιάζουν. Είδα τον Γιώργη με σφαίρες επειδή η μπλούζα του ήταν σκισμένη. Ήταν πεσμένος κολλητά στην καρότσα του Ν… Δεν ξέρω αν εκεί χτυπήθηκε ή αν είχε μεταφερθεί για να τον βάλουν στην καρότσα. Με τον Μ…, δεν θυμάμαι αν ήταν άλλος και ποιος, ανεβάσαμε το Γιώργη στην καρότσα. Ανέβηκα εγώ, ο Μ. και η γυναίκα του Γιώργη. Κατά τη μεταφορά στο Κέντρο Υγείας πιστεύω ότι ξεψύχησε. Όσο τον βάζαμε στην καρότσα, δεν είδα κανένα όπλο ούτε είχα αντιληφθεί ότι στο ίδιο αυτοκίνητο ήταν ο Λευτέρης», φέρεται να κατέθεσε άλλος μάρτυρας.

Πηγή: Pagenews.gr