Φωτιά Κεχριές Κορινθίας: Μαίνεται η πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν κατασκήνωση και οικισμός

0
33

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στις Κεχριές Κορινθίας. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στην περιοχή με τη φωτιά να είναι ανεξέλεγκτη καθώς έχει πολλές διάσπαρτες εστίες ενεργές. Μάλιστα πριν από λίγο δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Κορινθίων να εκκενωθούν ο οικισμός Δράσσα καθώς και το ράντζο κατασκήνωση «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας.

Κίνδυνος από τις αναζωπυρώσεις

Αναζωπυρώσεις εντοπίζονται στο Γαλατάκι και στο Αλαμάνο και κρίθηκε απαραίτητο να δοθεί εντολή εκκένωσης για τον οικισμό Ντράσσα. Δεν απειλούνται σπίτια καθώς οι αναζωπυρώσεις σημειώνονται εντός δάσους και καμένης δασικής έκτασης. Έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση επισήμως για το αν έχουν καεί οικίες. Στο σημείο επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και 1 ελικότερο του στρατού.

Δείτε τις φωτογραφίες από την καταστροφική πυρκαγιά

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής

Αυτήν την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 15 τμήματα πεζοπόρων. Από αέρος συντρέχουν πλέον οκτώ αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, νωρίτερα ανέφερε:«Βελτιώνεται πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, γιατί σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον καιρό, από το μεσημέρι αναμένεται ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι είχαν κοπάσει τη νύχτα», εξήγησε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου. Προβληματίζει, όμως, η πρόβλεψη για ενίσχυση των ανέμων. Όπως τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης, έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το αν έχουν καεί οικίες.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Βασίλης Νανόπουλος, γνωστοποίησε πως κάτοικοι του κατήγγειλαν «σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού».

Ο δήμαρχος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε πως η «νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων έργου, έδωσαν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούσαν συνεχώς για να περιορίσουν το μέτωπο προς τον Άγιο Ιωάννη και να προστατεύσουν τα σπίτια στην κοινότητα Αλαμάνο».

Αναφερόμενος στους κατοίκους που έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους προληπτικά ώστε να μην κινδυνεύσουν, διευκρίνισε ότι όσοι δεν φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών τους, έχουν καταλύσει «σε ξενοδοχεία και δημοτικούς χώρους». Επιπλέον ανέφερε πως: «Κάτοικοι έχουν καταγγείλει σε εμένα πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού και δεν αποκλείω το γεγονός οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr