Φωτιά Κερατέα: Εκκενώθηκε o οικισμός Φέριζα και ένα οικοτροφείο

0
166

Δύο μεγάλες φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στην Αττική. Η μία στη Νέα Μάκρη και η άλλη στην Κερατέα. Συγκεκριμένα στην Κερατέα εκδηλώθηκε στην Φέριζα, μαίνεται σε ακαθάριστες οικοπεδικές εκτάσεις, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες οικίες. Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, δύο αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Το έργο τους ωστόσο είναι δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, οι οποίοι φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Για προληπτικούς λόγους οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του οικισμού Φέριζας καθώς και του οικοτροφείου με 30 παιδιά, τα οποία θα μεταφερθούν στο Grand Resort. Σημειώνεται πως εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων στην Λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Ανάβυσσο καθώς και από την οδό Αγίου Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Καλύβια.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και στη Νέα Μάκρη:

Παράλληλα, στο άλλο ενεργό μέτωπο, αυτό της Νέας Μάκρης, οι πυροσβέστες δίνουν τη δική τους «μάχη» για να περιορίσουν τη φωτιά, που κατευθύνεται προς τον Διόνυσο. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Σώματος οι πυροσβεστικής δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 12 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Εμπόδιο στο έργο τους ωστόσο, στέκονται, όπως και στην Κερατέα, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση με το μέτωπο να κινείται αυτήν την ώρα προς τον Διόνυσο. Βρίσκεται μακριά από κατοικίες ενώ αναφέρονται διακοπές ρεύματος στη Νέα Μάκρη και στην ευρύτερη περιοχή από ζημιές που έχουν προκληθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα, ο οποίος μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6, η φωτιά ξέσπασε από όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες στον δρόμο. Νωρίτερα υπήρξε και μια φωτιά στον Νέο Βουτζά, η οποία ευτυχώς σβήστηκε έγκαιρα πριν πάρει διαστάσεις.

Εξαιτίας της φωτιάς, η τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • στη λεωφ. Διονύσου από το ύψος του Άγιου Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Μάκρη
  • στη λεωφ. Διονύσου από τη συμβολή της με τη Λεωφόρου Θεόφιλου Καΐρη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Μάκρη
  • στη λεωφ. Διονύσου από τη θέση Ανατολή στο ρεύμα κυκλοφορίας από Νέα Μάκρη προς Άγιο Πέτρο.
  • Γράψτε το σχόλιο σας

    Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr