Φωτιά Κύπρος: Μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει σε μήκος 20 χιλιομέτρων

0
41

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα κυπριακά Μέσα, η φωτιά εκτείνεται σε μήκος 20 χιλιομέτρων και συγκεκριμένα στις περιοχές Ορείτες, Μούσερε και Δοράς. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, με πάνω από 30 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους και προωθητές γαιών, ενώ σε εφαρμογή τέθηκε και το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.

Στην περιοχή κατευθύνονται επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. Σύμφωνα με το sigmalive.com, πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση στην κοινότητα της Δοράς.

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ενημερώνει ότι για σκοπούς προστασίας των δασών από τις πυρκαγιές, απαγορεύεται η διακίνηση ιδιωτικών οχημάτων σε όλους τους δασικούς δρόμους, από το Σάββατο 8 Αυγούστου μέχρι τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, 2020.

Σύμφωνα με το άρθρο 44, οι παραβάτες είναι ένοχοι αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης τους υπόκεινται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει το ένα έτος ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες ευρώ ή και στις δύο αυτές ποινές.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Η Αστυνομία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Tύπου της, Χρήστο Ανδρέου, αξιολογεί πληροφορίες για δύο ύποπτα οχήματα, τα οποία κινούνταν στις περιοχές των πυρκαγιών, ενώ λαμβάνει καταθέσεις από πάρα πολλά άτομα, κατοίκους της περιοχής για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που πιστεύεται ότι οφείλεται σε εμπρησμό.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κοινοτάρχης Δοράς ανέφερε ότι αντιλήφθηκε την πυρκαγιά που βρισκόταν πολύ κοντά στο χωριό μετά τις 2.30 τα ξημερώματα και αποφάσισε να προχωρήσει στην εκκένωση για προληπτικούς λόγους. Μαζί με την Αστυνομία και την Πολιτική Άμυνα χτυπούσαν από πόρτα σε πόρτα και κατάφεραν να μαζέψουν τους κατοίκους στην πλατεία. Στη συνέχεια τους μετέφεραν στην είσοδο του χωρίου, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να τους μεταφέρουν εκτός αφού στο μεταξύ αποτράπηκε ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς στο χωριό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr