Φωτιά Μαρτίνο: Η πυροσβεστική ερευνά το ενδεχόμενο εμπρησμού

0
45

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για υπόνοιες ότι υπάρχει σχέδιο εμπρηστών στην περιοχή Μαρτίνο, με αποτέλεσμα να μεταβαίνει στο σημείο, με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Πάνω από 6 ώρες κράτησε η ταλαιπωρία εκατοντάδων οδηγών που βρέθηκαν στο εθνικό δίκτυο Αθηνών – Λαμίας το απόγευμα της Παρασκευής (19 Ιουνίου), καθώς οι πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά στην περιοχή του Μαρτίνου επέβαλλαν τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ, άνοιξε και πάλι η εθνική οδός

Ευτυχώς, λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ, άνοιξε και πάλι η εθνική οδός, και η συγκοινωνία εκτελείται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Πολλοί από τους οδηγούς αξιοποίησαν τις εναλλακτικές διαδρομές που τους υπέδειξε η τροχαία, μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα Άγιος Ιωάννης και Κόκκινο, για να βγουν και πάλι στο ύψος του Κάστρου για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ενώ άλλοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ, περίμεναν υπομονετικά να μειωθούν οι καπνοί και να επιτραπεί και πάλι η κυκλοφορία των οχημάτων, την ίδια στιγμή που οι φλόγες βρίσκονταν μια ανάσα από την άκρη της εθνικής οδού.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες

Από πολύ νωρίς, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη για να μην περάσει η φωτιά την εθνική οδό και κατευθυνθεί σε κατοικημένες περιοχές. Παρά τους ισχυρούς ανέμους μπόρεσαν να ανακόψουν την πορεία της. Η φωτιά που σημειώθηκε από άγνωστη αιτία στις 15.00 το μεσημέρι, έκανε στάχτες δασική περιοχή με πουρνάρια, έφτασε σε καλλιέργειες σιτηρών και προχώρησε προς στο χωριό Κάστρο.

Τόσο οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν ιδιαίτερα ισχυρές, όσο και οι εναέριες που ενισχύθηκαν, μπόρεσαν να ελέγξουν αρκετά από τα μέτωπά της πολύ νωρίς, με συνέπεια λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ να την ελέγξουν περιμετρικά. Όταν αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις με υδροφόρες αλλά και χωματουργικά μηχανήματα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους δήμους, για να μπορέσουν να ανακόψουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό

Την ίδια ώρα υποχώρησαν και οι πυκνοί καπνοί από το εθνικό δίκτυο και δόθηκε εντολή να ανοίξει η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. «Ήταν μια δύσκολη φωτιά που την έκαναν ακόμη δυσκολότερη οι ισχυροί άνεμοι και το γεγονός ότι τα εναέρια μέσα δεν θα μπορούσαν να πετάξουν χαμηλά σε μια περιοχή η οποία είχε δίκτυα της Δ.Ε.Η. Αυτό δυσκόλεψε τη κατάσταση. Ωστόσο, με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μπορέσαμε να την συγκρατήσουμε να μην επεκταθεί, και το κυριότερο να μην απειλήσει τα χωριά της περιοχής», υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Καρακάτζας.

Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες, για τις οποίες παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Και με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει στην περιοχή Μαρτίνο για έρευνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr