Φωτιά στο Μάτι: Απίστευτο – 30 πτώματα δεν έχουν ταυτοποιηθεί και ταφεί

0
60

Η τραγωδία στο Μάτι έχει σημαδέψει τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, όπως και οι φωτιές στην Ηλεία το 2007. Από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική 102 άνθρωποι πέθαναν, αλλά μια πτυχή της τραγωδίας όχι μόνο προκαλεί μεγάλη θλίψη, μα και πολλά ερωτηματικά.

Τον τελευταίο καιρό δεν έχουν τέλος τα όσα συγκλονιστικά αποκαλύπτονται για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου του 2018. Στα όσα νέα αποκαλύπτονται για τους αδιανόητους χειρισμούς των υπευθύνων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς μέσα από τη δημοσιοποίηση των διαλόγων, έρχονται να προστεθούν και νέα συγκλονιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν εγκληματική αδιαφορία της δημόσιας διοίκησης ακόμα και σε βάρος νεκρών ακόμα και τώρα, δύο χρόνια μετά.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή» ακόμα και σήμερα δεν έχουν ταφεί και δεν έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 30 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά στο Μάτι και πως η σορός μιας γυναίκας ετάφη πριν από μερικούς μήνες. Ουσιαστικά, υπάρχουν σοροί στα αζήτητα δύο χρόνια μετά την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μια νέα καταγγελία που φανερώνει ότι η φρίκη δεν έχει τέλος, για θύματα και επιζήσαντες, έχει έρθει στο προσκήνιο. Σύμφωνα με καταγγελία συγγενή θύματος, υπάρχει ένα άφτιαχτο μνήμα στο νεκροταφείο της Νέας Μάκρης όπου θάφτηκαν αταυτοποίητα μέλη που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία στο Μάτι.

Η Εύα Νικολοπούλου σύμφωνα με την ανάρτησή της, πήγε να τελέσει τρισάγιο στον τάφο της μητέρας της στο Κοιμητήριο Νέας Μάκρης όταν παρατήρησε αυτό το λάκκο που θα δείτε και εσείς στις φωτογραφίες που έχει σκεπαστεί πρόχειρα με χώμα. Μπροστά από το λάκκο, υπάρχουν δύο πρόχειρες καρέκλες όπου αποτρέπουν τους περαστικούς να περάσουν από το σημείο. Τα όσα όμως άκουσε όταν εύλογα της δημιουργήθηκε η απορία για το τι είναι αυτό δεν έχουν λογική και προκαλούν αποτροπιασμό.

Τι λέει ο ιερέας του κοιμητηρίου

Ο ιερέας του κοιμητηρίου την ενημέρωσε πως στο σημείο είναι θαμμένα μέλη απανθρακωμένων ανθρώπων της 23ης Ιουλίου του 2018. Όπως παρατήρησε, «τα οστά σε λίγο θα ξεθαφτούν από την βροχή καθώς το χώμα υποχωρεί, οι καρεκλίτσες στη σκιά αποτελούν ιδανικό σημείο για ξεκούραση και κανείς δεν έβαλε έστω ένα σταυρό στα αζήτητα». Δηλαδή, υπάρχει σχεδόν ανοιχτός τάφος που μέσα έχει ανθρώπινα μέλη από διάφορα θύματα της πυρκαγιάς.

Την αποκάλυψη της Εύας Νικολοπούλου, επιβεβαίωσε στην πραγματικότητα και ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, ο οποίος απαντώντας σε επιστολή της δηλώνει «ότι με θλίψη διάβασε το περιεχόμενο της επιστολής μου και με διαβεβαιώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία αποκατάστασης του εν λόγω σημείου προκειμένου να αποδοθούν στους νεκρούς οι δέουσες τιμές», όπως αναφέρει η ίδια σε καινούργια ανάρτησή της.

Δείτε τη νέα ανάρτηση

Όπως αναφέρει η ίδια στην ανάρτησή της «με εκπλήσσει το γεγονός πως από εμένα έμαθε την αλήθεια» και αυτό είναι αφενός ένα μεγάλο ερώτημα αφετέρου είναι ενδεικτικό του αλαλούμ που επικράτησε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε ότι έχει να κάνει με την καταστροφική πυρκαγιά αλλά και με τη μετέπειτα διαχείριση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr