Φωτογραφία-κειμήλιο από το 1981 με τον Γκάλη στη Γιουγκοσλαβία να πίνει μπύρα

0
38

Ο Νίκος Γκάλης από μία άλλη εποχή. Πίνοντας μπύρα και διασκεδάζοντας, ενώ πριν από λίγο είχε φορτώσει το καλάθι της άσημης Σλόγκα.

Μία άλλη εποχή. Ο Νίκος Γκάλης ήταν ένας εκκολαπτόμενος… γκάνγκστερ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φόρτωνε τα καλάθια με πόντους και κάθε πιθανό τρόπο. Ο Άρης του Ντούσαν Ίβκοβιτς το μακρινό 1981 είχε ταξιδέψει στη Γιουγκοσλαβία και στην πόλη του Κράγεβο για ένα φιλικό με την ομάδα της Σλόγκα.

Σε εκείνο το ματς ο Γκάλης είχε εντυπωσιάσει με την εμφάνισή του. Και μετά, παρέα με τους παίκτες της Σλόγκα το γιόρτασε σε ξενοδοχείο «Τούριστ».

Η φωτογραφία κειμήλιο από εκείνη τη βραδιά, την οποία δημοσίευσε η ιστοσελίοδα Kurir, με τον Γκάλη χαμογελαστό και τα μπουκάλια μπύρα μπροστά του είναι απίστευτη. «Πιστεύω ότι του άρεσε η μπύρα «γιαγκόντινα», την οποία μάλλον ήπιε για πρώτη φορά στη ζωή του. Λίγο αργότερα επισκεφθήκαμε και εμείς τη Θεσσαλονίκη και αυτές είναι όμορφες αναμνήσεις. Δεν μπορώ να θυμηθώ τι συζητήσαμε, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Γκάλης και οι παίκτες του Άρη πέρασαν καλά εκείνο το βράδυ», είπε ο παλιός παίκτης της Σλόγκα και κάτοχος της φωτογραφίας, Ζάρκο Κριβοκάπιτς.

Ένας συμπαίκτης του Κριβοκάπιτς, ο Βλάντιμιρ Ντάσιτς θυμήθηκε πως ήταν να αντιμετωπίζεις τον Γκάλη: «Ο τύπος ήταν θαύμα, απλώς ασταμάτητος, διέθετε αυτό το τζαμπ σουτ, εξαιρετική διείσδυση. Μπορούσε να βάλει άνετα 30 πόντους ή παραπάνω. Δεν μπορούσες να τον μαρκάρεις».

O Άρης «ψάχνεται» για εγγυημένη συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση

Προς αυτήν την κατεύθυνση, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον CEO του BCL, Πατρίκ Κομνηνό στη Θεσσαλονίκη, όπου οι Θεσσαλονικείς εκδήλωσαν την επιθυμία συμμετοχής στο BCL.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κομνηνός ξεκαθάρισε ότι τα κριτήρια επιλογής των ομάδων στο BCL ήταν, είναι και θα παραμείνουν βαθμολογικά. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση (μη δικαίωσης στο ΑΣΕΑΔ) που παραμείνει ο Άρης στην 8η θέση της βαθμολογίας θα εξαρτάται από τις αποφάσεις των ομάδων που προπορεύονται σε αυτή. Μοναδική περίπτωση αλλαγή των δεδομένων είναι η παροχή wild card αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχετική ένδειξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr