Φουρθιώτης: Οι απειλές για τη ζωή του κλόνισαν την υγεία του

0
21

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, με τον τηλεπαρουσιαστή να προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να αιτείται την αναστολή και το «πάγωμα» της πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε τη φρούρησή του και τη φρούρηση της κατοικίας του. Μεταξύ άλλων, ο Μένιος Φουρθιώτης ανέφερε ότι όλη αυτή κατάσταση έχει κλονίσει την υγεία του, ενώ τόνισε ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του, κάνοντας λόγο και για ενδεχόμενο θανάτου.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο

Όπως αναφέρει, από την κατάργηση της προσωπικής φρουράς του Μένιου Φουρθιώτη μπορεί να προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος της σωματικής βλάβης της ζωής του ακόμα και θάνατος και για το λόγο ζητάει από την πρόεδρο του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαρία Καραμανώφ, να εκδώσει προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» την πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε τη φρούρησή του και τη φρούρηση της κατοικίας του.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι έχει κριθεί ευπαθής στόχος γεγονός που οδήγησε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να εκδώσει 9 πράξεις με τις οποίες όχι μόνο του διέθεσε προσωπικό ασφαλείας, αλλά συνεχώς αυξανόταν ποσοτικά και ποιοτικά τα μέτρα προστασίας του, μετά και από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται από το Προεδρικό Διατάγμα141/2019.

Όπως σημειώνει στην αίτησή του, κρίθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και την εν λόγω επιτροπή ότι είναι στόχος και ο βαθμός επικινδυνότητας που διατρέχει, ενώ ελήφθησαν υπόψη οι πληροφορίες περί απειλών σε βάρος του, αλλά και οι εγκληματικές ενέργειες που έχουν εκδηλωθεί κατά της ζωής του.

Ακόμη, σημειώνει ότι 11 μέρες μετά την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που αύξησε τα μέτρα ασφαλείας για το επόμενο τρίμηνο, εκδόθηκε η από 31.3.2021 προσβαλλόμενη πράξη με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Όμως, η πράξη μείωσης των μέτρων ασφαλείας παραβιάζει μια σειρά άρθρων του Συντάγματος (άρθρα 2, 5 και 21) τα οποία προβλέπουν την υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει την προστασία της ζωής, υγείας και της σωματικής και ψυχικής υγείας των πολιτών. Κατά συνέπεια, προσθέτει, το Δημόσιο συμφέρον επιτάσσει την αναστολή εκτέλεσης της πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Επικαλείται επιδείνωση της υγείας του

Επίσης, υπογραμμίζει , ότι έχει επέλθει επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του λόγω των απειλών κατά της ζωής του. Μάλιστα, υπάρχει ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία, διεγνώσθη ψυχογενής ανορεξία και συναισθηματική διαταραχή και του συνεστήθη η παραμονή του σε κλινική, προκειμένου να γίνει ιατρικός έλεγχος.

Πέρα από αυτό όμως, μετά από δημοσίευμα εφημερίδας που γινόταν αναφορά στο πρόσωπό του, έκανε εισαγωγή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου διαγνώσθηκε οπισθοστερνικό άλγος και καρδιακή αρρυθμία και του συνεστήθη η αποφυγή έντονης σωματικής δραστηριότητας και του υπεδείχθη διατροφική αγωγή. Ακόμη, του υποδείχθηκε να κάνει επανεξετάσει της κατάστασης της υγείας του σε 3 εβδομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr