Φράχτης στον Έβρο: Θα γίνει άμεσα η επέκτασή του – Αποτράπηκαν πάνω από 60 χιλιάδες παράνομες είσοδοι

0
39

Ο Στέλιος Πέτσας στη σημερινή εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο ίδιος, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου, μίλησε και για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά ότι: «Η κυβέρνηση, μετά τα γεγονότα του Μαρτίου 2020 στην ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου, αποφάσισε την επέκταση του υπάρχοντος φράχτη. Η επέκταση θα κατασκευασθεί σε σημεία που υποδείχθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία».

Όπως πρόσθεσε ακόμα ο Στέλιος Πέτσας, «Το έργο κατασκευής έχουν αναλάβει από κοινού οι 4 από τις 5 μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 63 εκατομμύρια ευρώ και η παράδοσή του θα γίνει τμηματικά σε διάστημα 5 έως 8 μηνών από σήμερα».

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Απετράπη η παράνομη είσοδος άνω των 61.500 ατόμων στην περιοχή του Έβρου, συνολικά το τελευταίο 5μηνο

Από την 28η Φεβρουαρίου έως και την 3η Αυγούστου του 2020 απετράπη η παράνομη είσοδος στην περιοχή του Έβρου συνολικά 61.508 ατόμων, συνολικά, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης με θέμα «Και η εισβολή στον Έβρο ακόμα συνεχίζεται».

Συν τοις άλλοις, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει το ΓΕΣ «στο πλαίσιο συνδρομής στην ΕΛΑΣ, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών, στην περιοχή του Έβρου».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος:

«Το ΓΕΣ:

  • Λαμβάνει αυξημένα μέτρα επίγειας και εναέριας επιτήρησης των συνόρων, με τμήματα ενεργών Μονάδων του Στρατού Ξηράς και τη χρήση πολλαπλών ηλεκτρονικών μέσων (ηλεκτροοπτικών αισθητήρων, ραδιοεντοπιστών κ.λπ.), καθώς και πτητικών μέσων.
  • Εγκαθιστά συνεχώς και σε μεγαλύτερη έκταση, βελτιούμενα εμπόδια, τα οποία αποσκοπούν στην καθολική αποτροπή παρανόμων εισόδων μεταναστών εντός ελληνικού εδάφους.
  • Διεξάγει μικτές περιπολίες με την ΕΛΑΣ και διαθέτει προσωπικό στο ενιαίο κέντρο Ελέγχου Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), όπου υλοποιείται συντονισμός των διαθέσιμων δυνάμεων και μέσων.

Επιπρόσθετα, έχουν εκδηλωθεί ενέργειες για την κατασκευή και τοποθέτηση εμποδίων, διαφόρων τύπων, σε μεγάλο μήκος των συνόρων», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr