Φυσική Πανελλήνιες 2020: Βατά χαρακτηρίζονται τα θέματα

0
65

Αρκετά βατά χαρακτηρίζονται τα θέματα του μαθήματος της Φυσικής, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αν και δεν έλειψαν οι πολλές πράξεις. «Τα θέματα ήταν βατά, αν και δεν έλειψαν οι πολλές πράξεις, με αποτέλεσμα οι μαθητές να πρέπει να αναλώνονται σε αυτές και όχι τόσο στο να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κωνσταντίνος Σαχπατζίδης, φυσικός, καθηγητής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου.

Όπως επεσήμανε, ιδιαίτερα για τα θέματα του νέου συστήματος, αυτά ήταν καλά διατυπωμένα και κάλυπταν ικανοποιητικά την ύλη και οι μαθητές με βάσεις και γνώσεις Φυσικής δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα.

Συγκεκριμένα, για το Δ θέμα, το οποίο συνδύαζε διαφορετικά κεφάλαια της ύλης, εκεί -όπως σημείωσε ο κ. Σαχπατζίδης- οι μαθητές πιθανώς να «χαθούν» με τις πολλές πράξεις, ωστόσο οι καλοί μαθητές αναμένεται να τα πάνε καλά. Όσον αφορά τα θέματα του παλαιού συστήματος, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαχπατζίδης, είχαν και εκείνα ίδια κλιμάκωση και χαρακτηρίζονται βατά, για καλά προετοιμασμένους μαθητές, χωρίς να λείψουν και από εκεί οι πολλές πράξεις.

Σημειώνεται, ότι σήμερα εξετάστηκαν και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, που έχουν επιλέξει το παλαιό σύστημα, στο μάθημα των Λατινικών. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αθανάσιος Σταυριανόπουλος, φιλόλογος και καθηγητής επίσης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου, τα θέματα ήταν γενικά εύκολα και κλιμακούμενης δυσκολίας, αν και κάποια εξ αυτών ήταν λίγο πιο απαιτητικά.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Φυσικής με το νέο σύστημα

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Φυσικής με το παλαιό σύστημα για τα ημερήσια

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Φυσικής με το παλαιό σύστημα για τα εσπερινά

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα των Λατινικών με το παλαιό σύστημα για τα ημερήσια

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα των Λατινικών με το παλαιό σύστημα για τα εσπερινά

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα συνεχίσουν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις στις 24 Ιουνίου, όταν και θα εξεταστούν στα μαθήματα της Ιστορίας και της Πληροφορικής. Οι εξετάσεις με το νέο σύστημα ολοκληρώνονται για τα ΓΕΛ, στις 26 Ιουνίου με τα μαθήματα της Χημείας και των Οικονομικών. Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι που διαγωνίζονται με το παλαιό σύστημα, θα εξεταστούν στις προαναφερθείσες ημερομηνίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr