Γαλάζια Πατρίδα Ερντογάν: Προκλητικός ο Τούρκος πρόεδρος – Ενισχύουμε το Ναυτικό μας για να προστατευτούμε

0
30

Την εμπρηστική του ρητορική συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιμένοντας σε ακραίες δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα, την ώρα που ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο «Σουλτάνος» φαίνεται να επιμένει για τη Γαλάζια Πατρίδα του προχωρώντας σε νέες προκλητικές δηλώσεις, αν και κορυφώνεται ο διπλωματικός «μαραθώνιος» για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα. Έτσι, σε παρτίδα… πόκερ για γερά νεύρα εξελίσσονται οι διπλωματικές κινήσεις στο πεδίο των ελληνοτουρκικών καθώς δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η ημερομηνία επανέναρξης των διαβουλεύσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Σήμερα ως μια από τις δέκα χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν πολεμικά πλοία, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη Γαλάζια Πατρίδα, για να ενισχύσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους συμμάχους μας και να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας», εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο για τη ναυμαχία της Πρέβεζας τον Σεπτέμβριο του 1538, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Στο ίδιο εμπρηστικό κλίμα κινήθηκε και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος εξέφρασε πως «οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι το να διαθέτει η χώρα μας σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας. Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα φτάσει σε ισχυρότερο επίπεδο με την ολοκλήρωση των νέων σχεδίων που κατασκευάζονται από την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr