Γάλλοι κορωνοϊός φάρμακο: Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν πως να «σκοτώσουν» τον ιό

0
49

Γάλλοι κορωνοϊός φάρμακο: Για να αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορονωϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο, Γάλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ένα φάρμακο που η ιατρική κοινότητα γνωρίζει εδώ και δεκαετίες ίσως βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού. Ο λόγος για την υδροξυχλωροκίνη (Plaquenil), η οποία χρησιμοποιήθηκε προ 70 ετών για την ελονοσία και δοκιμάστηκε από την ομάδα του Γάλλου Ντιντιέ Ραούλτ, καθηγητή Ιατρικής και διευθυντή του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας.

Στενός συνεργάτης του Ραούλτ δήλωσε στο STAR ότι από τα πρώτα αποτελέσματα προκύπτει ότι όσοι έλαβαν την υδροξυχλωροκίνη, μετά από έξι μέρες, ήταν αρνητικοί στα τεστ για τον κορωνοϊό και έπαυαν να μεταδίδουν τον ιό. Όπως υποστηρίζουν η συγκεκριμένη ουσία θεράπευσε το 75% των ασθενών με κορωνοϊό που συμμετείχαν σε κλινική δοκιμή σε νοσοκομείο της Μασσαλίας.

Σύμφωνα με τον Γκρεγκορί Ριγκανό, ένας εκ των συντακτών της επιστημονικής δημοσίευσης, συνιστώμενη δόση υδροξυχλωροκίνης είναι τα 600mg ημερησίως. Τα αποτελέσματα ήταν τόσο ενθαρρυντικά που τράβηξαν το ενδιαφέρον του Ελον Μασκ, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter:

Πηγή: Pagenews.gr