Γαλλία Covid 19: Υποχρεωτικό το πιστοποιητικό και για τους εφήβους 12 -17 ετών

0
274

Γαλλία Covid 19: Αν και μέχρι σήμερα, οι έφηβοι ήταν η εξαίρεση στην επίδειξη του υγειονομικού πάσου, αυτό παύει να ισχύει.

Η Γαλλία συνεχίζει την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων κατά του Covid 19, επιβάλλοντας από σήμερα την επίδειξη του υγειονομικού πάσου και από τους εφήβους. Αν και μέχρι τώρα εξαιρούνταν από το μέτρο, οι έφηβοι ηλικίας 12 με 17 ετών στη Γαλλία θα πρέπει  να επιδεικνύουν το υγειονομικό τους πάσο προκειμένου να συμμετάσχουν σε πολλές δραστηριότητες, στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας να αντιμετωπίσει την κρίση της covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, το μέτρο ισχύει για τους ενήλικες Γάλλους εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Πρέπει να επιδεικνύουν τακτικά το πάσο τους με τη μορφή ενός κωδικού QR, προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19, ότι έχουν νοσήσει ή ότι διαθέτουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Τα νέα μέτρα

Από σήμερα και οι έφηβοι θα είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν το υγειονομικό τους πάσο προκειμένου για παράδειγμα να πάνε σε ένα εστιατόριο, να πάνε στον κινηματογράφο ή στην πισίνα ή να κάνουν ένα ταξίδι με το τρένο.

Δεν είναι γνωστό για πόσο διάστημα θα ισχύσει η υποχρέωση αυτή. Αν και η επιδημία του κορονοϊού μοιάζει να βρίσκεται σε ύφεση στη Γαλλία από τον Αύγουστο, η κυβέρνηση προετοιμάζει νομοσχέδιο που θα παρατείνει τη χρήση του υγειονομικού πάσου μετά τις 15 Νοεμβρίου. Το Παρίσι θέλει “ να διατηρήσει τη δυνατότητα” η υποχρέωση αυτή να επεκταθεί “ ως το καλοκαίρι” του 2022, δήλωσε χθες, Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Οι έφηβοι μέχρι τώρα δεν ήταν υποχρεωμένοι να διαθέτουν υγειονομικό πάσο διότι ο εμβολιασμός τους είχε αργήσει να ξεκινήσει. Οι υγειονομικές αρχές επέτρεψαν μόλις τον Ιούνιο στους ανήλικους 12 με 17 ετών να εμβολιαστούν κατά της covid-19.

Προσπάθεια επιτάχυνσης του τείχους ανοσίας

Πλέον όμως σχεδόν τα δύο τρίτα των εφήβων είναι πλήρως ανοσοποιημένοι, ενώ συνολικά το 84% του πληθυσμού της Γαλλίας, που μπορεί να εμβολιαστεί, το έχει πράξει. Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιταχύνει κι άλλο την ανοσοποίηση των ανηλίκων οργανώνοντας μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εκστρατείες εμβολιασμού στα γυμνάσια και τα λύκεια, αν και αυτές δεν φάνηκε να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς χορηγήθηκαν λιγότερες από 30.000 δόσεις.

Ο εμβολιασμός των ανηλίκων είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα και ένα από τα βασικά θέματα διαμαρτυρίας στη διάρκεια των εβδομαδιαίων διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη Γαλλία κατά του υγειονομικού πάσου. Ωστόσο ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτές. Το προηγούμενο Σάββατο περίπου 64.000 άνθρωποι πήραν μέρος σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία, έναντι 237.000 στο απόγειο του κινήματος, στις 7 Αυγούστου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Η κυβέρνηση εξάλλου έχει κάνει και κάποιες υποχωρήσεις για τους ανήλικους, οι οποίοι αντίθετα με τους ανεμβολίαστους ενήλικους, θα εξακολουθήσουν να μπορούν να κάνουν δωρεάν μοριακά τεστ μετά τις 15 Οκτωβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr