Γαλλία: Κατέρρευσε πολυκατοικία μετά από έκρηξη – Τρεις τραυματίες και γίνεται αναφορά για εγκλωβισμένους

0
148

Γαλλία: Τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της νύχτας έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε, από την οποία τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι.

Τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της νύχτας 7 Δεκεμβρίου στη νότια Γαλλία έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε, από την οποία τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι και γίνονται έρευνες και προσπάθειες για την εύρεση άλλων πέντε που ενδέχεται να έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια της πολυκατοικίας.

Η έκρηξη στην τριώροφη πολυκατοικία στη Νότια Γαλλία πολύ πιθανόν να προκλήθηκε από κάποιο πρόβλημα σχετικό με το φυσικό αέριο και τελικά έγινε και το μπαμ και κατέρρευσε, αναστατώνοντας όλο το Σαναρί-σιρ-Μερ (Βαρ), μια πόλη της Γαλλίας στις ακτές της Μεσογείου περίπου 15.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου πενήντα χιλιομέτρων ανατολικά της Μασσαλίας.

Γαλλία

Τι αναφέρει το πυροσβεστικό σώμα στη Γαλλία για την έκρηξη:

«Τρεις άνθρωποι βγήκαν (από τα ερείπια), δύο άνδρες και μια γυναίκα, ο ένας εκ των οποίων διακομίσθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο», σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία ενώ παράλληλα οι πυροσβέστες προσπαθούν να βρουν πέντε ανθρώπους που πολύ πιθανόν να έχουν εγκλωβιστεί και να είναι ζωντανοί και να μην έχουν σκοτωθεί ακαριαία.

Το τριώροφο αυτό κτίριο είναι πλέον ένας σωρός από συντρίμμια, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

«Δεν πιστεύουμε ότι υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι μέσα στο κτίριο», δήλωσε τηλεφωνικώς στο AFP ο δήμαρχος του Σαναρί-σιρ-Μερ Ντανιέλ Αλστέρ.

«Οι συνάδελφοι που βρίσκονται εκεί ρώτησαν τους γείτονες και υπολογίζουν ότι πέντε άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια, αλλά πρόκειται μόνον για μια υπόθεση. Δεν γνωρίζουμε αν αυτοί οι πέντε βρισκόντουσαν όντως μέσα στο κτίριο την στιγμή που αυτό κατέρρευσε», αποκάλυψε από την πλευρά του αστυνομικός του τμήματος του Σαναρί-σιρ-Μερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Γαλλία

Μεγάλη πιθανότητα να ευθύνεται ο λέβητας του φυσικού αερίου για την έκρηξη

«Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στην περιοχή εντόπισαν δυνατή οσμή φυσικού αερίου» και η παροχή αερίου διακόπηκε σε όλη την περίμετρο γύρω από το κτίριο, διευκρίνισε η νομαρχία της Βαρ.

Η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στη νύχτα 7 Δεκεμβρίου και ακούστηκε σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων, σύμφωνα με αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί.

Τα δύο κτίρια που βρισκόντουσαν στη μία και την άλλη πλευρά αυτού που καταστράφηκε από την έκρηξη έχουν επίσης υποστεί ζημιές από αυτήν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, ενώ σύμφωνα με τη νομαρχία τουλάχιστον το ένα από αυτά εκκενώθηκε.

Το πιο πρόσφατο δυστύχημα με την κατάρρευση κτιρίου στη νοτιοανατολική Γαλλία είχε σημειωθεί στις 5 Νοεμβρίου του 2018 στη Μασσαλία, όταν δύο υποβαθμισμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης κατέρρευσαν προκαλώντας τον θάνατο 8 ανθρώπων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr