Γαλλία κορωνοϊός: 1.438 νεκροί σε 24 ώρες

0
72

Γαλλία κορωνοϊός: Συνολικά 1.438 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα μόλις εικοσιτετράωρο, εξαιτίας του κορωνοϊού στη Γαλλία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.  Όπως μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France24 και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο γενικός Διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, οι νεκροί στη χώρα ξεπερνούν πλέον τους 17.167.

Ο κ. Σαλομόν ανέφερε ότι 10.643 ασθενείς με Covid-19 κατέληξαν στο νοσοκομείο, ενώ 6.524 είναι οι νεκροί που καταγράφονται στους οίκους ευγηρίας της χώρας.

Το France24 μεταδίδει πως η απότομη αύξηση επί του αριθμού των νεκρών οφείλεται σε μη καταγεγραμμένους θανάτους ανθρώπων, οι οποίοι κατέληξαν κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, οπότε και εορτάστηκε το Πάσχα των Καθολικών στη Γαλλία. Υπολογίζεται πως από την έναρξης της πανδημίας, περισσότερα από 74.030 άτομα οδηγήθηκαν για νοσηλεία σε νοσοκομεία αναφοράς της Γαλλίας. Από αυτούς 31.779 παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Αυτό το στοιχείο, σύμφωνα με τον κ. Σαλομόν, συνιστά ένδειξη πως για πρώτη φορά παρατηρείται μια μείωση του αριθμού των νοσηλευομένων. «Τα στοιχεία δείχνουν για πρώτη φορά μια πτώση. Τα εξιτήρια ήταν πολυάριθμα. Έχουμε, επομένως, 513 λιγότερους νοσηλευόμενους σε σχέση με χθες», είπε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Παράλληλα, σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, το τελευταίο εικοσιτράωρο 284 άνθρωποι που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά, 6.467 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία αναφοράς, στη Γαλλία.

Πηγή: Pagenews.gr