Γαλλία κορωνοϊός: 22.245 οι νεκροί – Μειώνεται ο αριθμός νοσηλευομένων σε ΜΕΘ

0
54

Γαλλία κορωνοϊός: Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από τη Γαλλία, ωστόσο εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και το τελευταίο 24ωρο, λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού. Η πανδημία συνεχίζει να επελαύνει στη χώρα όμως τα τελευταία 24ωρα έρχονται να δείξουν πως πλέον βρίσκεται στη δύση της μιας και ο ημερήσιος αριθμός των θυμάτων έχει πέσει αισθητά χαροποιώντας την επιστημονική κοινότητα της χώρας.

Μέσα σε μια μέρα, άλλοι 389 θάνατοι προστέθηκαν στη λίστα των νεκρών, που αριθμεί 22.245 άτομα, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν. Από αυτούς τους θανάτους, οι 13.852 καταγράφηκαν σε νοσοκομεία και οι 8.393 σε οίκους ευγηρίας και άλλα προνοιακά ιδρύματα.

Ο Σαλμόν σημείωσε πάντως ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στην εντατική εξακολουθεί να μειώνεται, για 16η συνεχόμενη ημέρα. Σήμερα έπεσε κάτω από τις 5.000, ήταν συγκεκριμένα 4.870, για πρώτη φορά από τις 29 Μαρτίου. Ο δείκτης αυτός είναι σημαντικός όσον αφορά την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας της Γαλλίας, όμως «θα πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή επειδή η επιδημία δεν έχει τελειώσει», προειδοποίησε.

Έχει επίσης μειωθεί ο συνολικός αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται (σε απλούς θαλάμους ή στην εντατική), στους 28.658, από 29.219 που ήταν χθες. Σε ό,τι αφορά τα διαγνωστικά τεστ, γίνονται περισσότερα από 40.000 ημερησίως.

Πηγή: Pagenews.gr